Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme svědky dvou dopravních nehod

Po nehodě skončili oba účastníci silničního provozu v hospitalizaci. 

Ve čtvrtek 11. října asi deset minut po třinácté hodině řídil v protisměru v ulici Průmyslová prozatím neznámý muž osobní motorové vozidlo, s největší pravděpodobností Škoda Octavia bílé nebo stříbrné barvy, neznámé registrační značky. Když ale řidič přejel u zásobovací části prodejny přes vodorovné dopravní značení (vodící čára), najel do pravého průběžného jízdního pruhu a ohrozil motocyklistu. Ten, aby se vyhnul střetu s vozidlem, strhl řízení vlevo a s motocyklem upadl na pozemní komunikaci. Čtyřiapadesátiletého motocyklistu museli záchranáři převézt do nemocnice, kde zůstal v hospitalizaci. Policisté provedli u zraněného muže orientační zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, která byla negativní.
 
Nezjištěný řidič z místa nehody ujel, aniž by zastavil, poskytl údaje o své osobě a vozidlu a dopravní nehodu oznámil. Za trestný čin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let nebo zákaz činnosti.
 
Druhá dopravní nehoda se stala v pátek 12. října kolem devatenácté hodiny v ulici Makovského na Praze 6 před domem čísla popisného 1395. Čtyřiapadesátiletý řidič se se svým stříbrným osobním motorovým vozidlem tovární značky Volkswagen Passat střetl s čtyřiašedesátiletým chodcem přecházejícím po vyznačeném přechodu. Zraněný skončil i v tomto případě v nemocnici, kde zůstal v hospitalizaci. U řidiče vozidla provedli policisté z oddělení dopravních nehod orientační dechovou zkoušku, která byla negativní.
 
Jakékoliv svědectví k těmto dopravním nehodám přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
kpt. Bc. jana Rösslerová 16. 10. 2012

vytisknout  e-mailem