Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

Tábor – Turovec - Žádáme řidiče dodávky, který u nehody zastavil, aby se ozval táborským dopravním policistům. 

Táborští dopravní policisté se obrací na média a širokou veřejnost s žádostí o pomoc při objasnění dopravní nehody a ztotožnění řidiče.

V době kolem druhé hodiny noční dne 4. ledna 2022 na silnici II/409 v katastru obce Turovec, ve směru jízdy od Turovce směrem na Planou nad Lužnicí, došlo k dopravní nehodě osobního vozidla značky BMW 530D, které řídil dosud nezjištěný řidič. Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič patrně svojí neopatrnou a neohleduplnou jízdou nezvládl řízení, vyjel s vozidlem vpravo na nezpevněnou krajnici a následně narazil do vzrostlého stromu. Z místa nehody řidič odešel, aniž by jí řešil.

Dle svědecké výpovědi zastavil u nehody řidič bílé dodávky značky Ford Transit, který odpojil baterii a pomohl s vyproštěním spolujezdce. V zájmu objektivního posouzení všech skutečností žádáme pomáhajícího řidiče, aby se přihlásil táborským dopravním policistům na jejich služebně v budově Územního odboru PČR Tábor v Soběslavské ulici, případně na telefonním čísle 974 238 250 a předal policistům potřebné informace.

Zároveň žádáme řidiče havarovaného vozidla značky BMW 530D, aby se přihlásil policistům na výše uvedených kontaktech. Případ šetří nprap. Bc. Petr Brázda tel. 974 238 580.

Za poskytnuté informace předem děkujeme.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

5. ledna 2022

vytisknout  e-mailem