Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Hledáme svědka zachyceného kamerou

PLZEŇ - Policisté žádají právě zachyceného muže na kamerovém záznamu, aby se přihlásil policistům. 

Plzeňští kriminalisté pracují na řádném objasnění trestní věci násilného charakteru.

K loupeži došlo 20. listopadu 2021 v brzkých ranních hodinách. Pachatelé se s poškozeným, 27letým cizincem, seznámili v jednom z plzeňských tanečních klubů v centru města. Po skončení provozní doby nabídli mladému muži, aby s nimi jel do místa jejich bydliště, kde budou v zábavě pokračovat a dále ho navnadili na možné intimnosti s obviněnou mladistvou dívkou. Poškozený souhlasil. Taxislužbou následně dojeli do lesoparku v městské části Lobzy, odkud pokračovali pěšky k zástavbě rodinných domů. Jeden z obviněných předstíral, že bydlí právě v jednom z těchto rodinných domů. Následně oba obvinění muži poškozeného fyzicky napadli údery pěstí do hlavy. Ten upadl na zem a ztratil vědomí. Z kapsy mu pak odcizili 5 tisíc korun a 2 tisíce euro, což je v přepočtu necelých 51 tisíc korun. Celkem tedy poškozenému odcizili bezmála 56 tisíc korun, přičemž mladá dívka všemu přihlížela. Pachatelé z místa posléze odešli.

Plzeňští policisté pachatele v krátké době vypátrali a zahájili trestní stíhání osob.

Odkaz na celý článek zde: https://www.policie.cz/clanek/uzemni-utvary-sprava-zapadoceskeho-kraje-zpravodajstvi-pachatele-loupeze-odhaleni.aspx

V rámci objasňování případu získali policisté pořízený kamerový záznam, na kterém je zachycena osoba svědka, který by mohl přispět k řádnému objasnění věci.

Policisté žádají právě zachyceného muže o spolupráci, aby se přihlásil policistům. Dále žádáme o spolupráci i všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiloženém kamerovém záznamu, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158. Za případné poznatky předem děkujeme.

Odkaz na pořízený záznam z kamery: https://youtu.be/C5xl37WOUIo

nprap. Veronika Hokrová
22. prosince 2021

vytisknout  e-mailem