Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hledáme případné poškozené

poplatky za zprostředkování úvěru si nechal a nic nevyřídil 

Při couvání přehlédl chodce
V úterý 23.6.2009 v Krnově na ulici Vodní 57letý řidič fordu při couvání z parkoviště přehlédl za sebou přes komunikaci jdoucího 74letého chodce. Došlo ke střetu a k lehkému zranění seniora. Ten přecházel vozovku mimo přechod pro chodce, který byl vzdálen méně než 50 metrů od místa nehody. Při dechové zkoušce chodci policisté naměřili 1,48 promile alkoholu, u řidiče bylo požití alkoholu vyloučeno negativní zkouškou.
 
Z klubovny vzal alkohol a cigarety
Krádež vloupáním šetří nyní albrechtičtí policisté. V době od 22. do 23.6.2009 v Osoblaze neznámý pachatel poškodil dveře fotbalového klubovny a vnikl dovnitř. Odcizil alkohol, 3 balíčky burských oříšků, 65 krabiček různých cigaret a kávu. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši přes 6 tisíc Kč.
 
Poškodil motor lokotraktoru
V době od 22. do 23.6.2009 v Bruntále v areálu firmy dosud neznámý pachatel otevřel víko ventilového rozvodu lokotraktoru a nasypal do něj písek. Znehodnotil 60 litrů motorového oleje, 4 průtokové filtry motoru a způsobil škodu ve výši 10 tisíc Kč. Je podezřelý z trestného činu   poškozování cizí věci.
 
Poplatky za zprostředkování úvěru si nechal a nic nevyřídil
Bruntálští kriminalisté nyní prověřují případy podvodného jednání 24letého muže z Rýmařova, který měl na internetu nabízet zprostředkování úvěru. Zájemci mu poslali finanční hotovost, většinou přes 4 tisíce Kč, která měla sloužit jako poplatek za vyřízení půjčky. Tu ve většině případů nevyřídil a finační hotovost si ponechal. Prozatím kriminalisté mají potvrzené čtyři případy a poškození jsou např. z Nymburku, Ostravy, Stodu. Nyní nejméně dvě desítky poškozených v celé republice prověřují.
V souvislosti s tímto případem předpokládáme, že podvedených je v celé republice mnohem víc a z tohoto důvodu hledáme všechny poškozené nebo svědky podvodného jednání a žádáme je, aby kontaktovali přímo bruntálské kriminalisty na tel. čísle 974 731 346 a nebo 974 731 340.                                                         
                                                                                             
 
por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem