Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme „povedený“ trojlístek

Zřejmě zkušené „chmatačky“ ukradly peněženku doslova ve vteřině. Navíc jsou podezřelé z dalších několika obdobných skutků. Pomůžete s pátráním? 

Od dvanáctého listopadu prošetřují policisté z místního oddělení Holešovice případ krádeže odložené věci, v tomto případě peněženky.

Ke krádeži došlo nedlouho před půl třetí odpoledne v jedné z restaurací v ulici U Průhonu v Praze 7. Do té v danou dobu přišla trojice dívek, které začaly oslovovat přítomné hosty. U těch začaly doslova žebrat buď o jídlo, nebo o jakoukoli finanční hotovost.

U jednoho ze zákazníků si dívky všimly, že má na stole odloženy mobilní telefon a peněženku. Tomuto muži se v tu chvíli začaly věnovat hned dvě ze tří dívek. Jedna přes druhou na něj mluvily, kdy jedna z nich vytáhla z kapsy papír formátu A4. Ten neustále pokládala přes věci položené na stole.

Poškozenému se toto jednání nezamlouvalo, a proto si chtěl své věci chránit. To se mu ale povedlo jen z části, neboť si stihl uschovat pouze mobilní telefon. Dívky totiž vytvořily tak překotnou situaci, že okradený na peněženku pod listem papíru prostě zapomněl. Jakmile se hledané peněženky zmocnily, z restaurace odešly neznámo kam.

Případ policisté kvalifikovali jako podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neboť s peněženkou poškozenému odcizily hned několik platebních karet. Za tyto delikty hrozí dívkám trest odnětí svobody až na dva roky.

Prošetřováním policisté navíc zjistili, že se hledané s největší pravděpodobností takového jednání dopustily ještě v dalších minimálně čtyřech případech. Při těch měly krást v oblasti Václavského a Karlova náměstí, nebo na Masarykově nádraží.

Byť policisté zajistili záběry z bezpečnostních kamer z předmětné restaurace, totožnost dívek zatím neznají. Proto se v tuto chvíli obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Pokud dívky na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, případně místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 28. 11. 2018

vytisknout  e-mailem