Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledáme pachatele loupeže ve zlatnictví

Jihočeští kriminalisté pátrají po pachateli loupeže a krádeže ve zlatnictví v Českém Krumlově a Českých Budějovicích, pachatele zachytila také kamera.  

Velmi troufalého zloděje, respektive lupiče hledají kriminalisté z Českých Budějovic i Českého Krumlova. Pachatel, který je zachycen na videu i fotografiích, si pravděpodobně obhlédl zlatnictví v Českém Krumlově a to 13. května 2015, krátce před obědem. Ve zlatnictví si pak následně pod legendou, že potřebuje dárek pro svého otce, prohlížel zlaté šperky. V jednom okamžiku pak prodavačce nastříkal slzotvorný prostředek do obličeje a chtěl ukrást vyložené zlato. Duchapřítomná prodavačka však šperky smetla za pult na zem a útočníka udeřila. Ten z místa bez lupu utekl.


pachatel.jpg
Jak kriminalisté následně zjistili, chuť na zlodějnu neztratil a hned ten samý den si vyhlédl zlatnictví v Českých Budějovicích na Lannově třídě a zde pod stejnou legendou, dárku pro otce, prodavačce vytrhl z ruky předváděný zlatý řetízek za zhruba 40 000 korun. S lupem z prodejny ihned utekl. Jak je patrno z videa a fotografií, muž se maskoval pouze tmavou čepicí a také slunečními brýlemi. V obou dvou případech se jedná o stejného pachatele. Kriminalisté neznají jeho totožnost, každý kdo by tedy muže poznal, nebo měl k případu nějaké informace, ať kontaktuje policisty na lince 158. Pachatel je běloch ve věku cca. 30 – 35 let, štíhlé postavy, výšky do 180 cm. Mluvil čistě česky, bez cizího přízvuku.
 

Video zachycující pachatele:

pachatel ve zlatnictví.mp4

 

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

18. května 2015

Odkazy do noveho okna

pachatel

pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem