Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme nepolepšitelné „straky“, pomůžete?

Hned po dvou odsouzencích pátrají kriminalisté prvního policejního obvodu. 

Oba hledaní ve věku 25 a 41 let mají za sebou celou řadu deliktů majetkového charakteru, pro které jsou odsouzeni k trestům odnětí svobody. To je také jedním z důvodů, proč po této dvojici pátráme. Ani jeden z těchto mužů totiž výkon trestu odnětí svobody do této chvíle nenastoupil.

Po pětadvacetiletém mladíkovi pátráme nejen proto, že nenastoupil zmiňovaný výkon trestu, ale také proto, že je na jeho osobu vydán příkaz k zatčení pro další jinou trestnou činnost. Jedná se o delikty spadající do kategorie takzvané pouliční kriminality, tedy především kapesní krádeže, krádeže odložených věcí, nebo krádeže na osobách. Zároveň je také mladík hledaný pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť mu byl vydán lokální zákaz pobytu v oblasti Prahy 8, který zjevně nerespektoval. Nicméně vypátrat tuto osobu není nic jednoduchého, neboť se dle zjištění kriminalistů pohybuje především mezi závadovými osobami v podobě zlodějů a drogově závislých.

Podobně je na tom i jednačtyřicetiletý muž. Na jeho osobu je několika soudy a státními zastupitelstvími vydán příkaz k dodání do výkonu trestu, příkaz k zatčení a předběžný souhlas se zadržením. Všechna tato justiční opatření mají jeden společný základ, hledaného lze totiž vnímat jako notorického nenechavce. Pátráním detektivové zjistili, že by se měl hledaný pohybovat především v lokalitách Prahy 8 a 9 – Vysočany, Libeň a Prosek, ale také v oblasti obce Šestajovice. Nicméně kriminalistům pátračům je pomyslným klackem pod nohy prostředí, ve kterém se hledaný zdržuje. Opět, jako v předchozím případě se totiž jedná o závadové prostředí plné podobných nenechavců, ale také dealerů a konzumentů drog.

Z tohoto místa prosíme o pomoc při pátrání širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv věděl, kde se jeden, nebo druhý hledaní zdržují, předejte nám prosím informace k jejich pobytu, či pohybu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 15. 2. 2016

vytisknout  e-mailem