Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme nenechavce

Příležitost dělá zloděje. Tak by se dal ve zkratce vystihnout následně popsaný příběh. Hledaným hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

Případ, který prošetřují policisté z místního oddělení Holešovice, se odehrál v jednom z renomovaných obchodů se spotřební elektronikou a dalším sortimentem.

Do toho si přišel nakoupit následně okradený muž, který měl všechny své osobní věci v podobě dokladů a financí v příruční pánské tašce. Tu neustále třímal ve své ruce a nenechal ji ani minutu bez dozoru, tedy až do chvíle, kdy platil vybrané zboží.

V tu chvíli svou pánskou kabelku na okamžik odložil na přilehlý pult, což se mu následně notně nevyplatilo. Po zaplacení totiž, zřejmě v jakési roztržitosti, z obchodu i se zakoupeným zbožím odešel neznámo kam, avšak bez příruční tašky. V minutě tak přišel jak o zmiňované osobní doklady, tak i finance v podobě českých korun a Eur, to vše v celkové hodnotě téměř třicet tisíc korun.

Částečně rozuzlit popsanou událost policistům pomohly záběry z bezpečnostních kamer. Z těch se totiž muži zákona dozvěděli, že během okamžiku se zapomenuté pánské tašky zmocnila dvojice hledaných, muž a žena, kteří s ní okamžitě zmizeli jak „pára nad hrncem“.

Policisté tedy znají tvář podezřelých z trestného činu krádež, avšak ztotožnit nenechavce se jim zatím nepodařilo. Proto se nyní policisté obrací s prosbou o pomoc při pátrání na širokou veřejnost.

Prosíme každého, kdo hledané poznává, zná jejich totožnost, potažmo místo jejich pobytu či pohybu, ať tyto informace předá policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 10. 2017

Odkazy do noveho okna

1 hledaní 1

1 hledaní 1 

Detailní náhled

2 hledaní

2 hledaní 

Detailní náhled

3 příchod hledaných

3 příchod hledaných 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem