Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme nálezce peněženky

Policisté z místního oddělení Zličín hledají muže, který v jednom z tamních nákupních center nalezl cizí peněženku, ve které bylo více než dvě stě tisíc korun. 

Celá událost se stala ve čtvrtek 23. února po čtvrté hodině odpolední a natočily ji bezpečnostní kamery. Na záběrech je vidět majitele peněženky, který se zvedá z lavičky a odchází telefonovat, aniž by zjistil, že mu vypadla. Toho si všiml muž sedící opodál, peněženku zvedl a začal se rozhlížet jako by hledal toho, komu ji vrátit. Po chvilce přichází k nálezci neznámá žena a dává se s ním do řeči. Poté spolu oba odcházejí a přitom projdou kolem stále ještě telefonujícího majitele portmonky.

V souvislosti s tímto případem by policisté potřebovali se zmiňovaným mužem a ženou mluvit. Proto se touto cestou obracíme na širokou veřejnost s žádosti o pomoc a spolupráci. Jestliže někoho z uvedené dvojice poznáváte, nebo víte, o koho se jedná, kontaktujte bezplatnou tísňovou linku 158.

Muž, který peněženku nalezl, je přibližně ve věku 65 let, hubené 175 cm vysoké postavy. Měl rovné prošedivělé vlasy česané na pěšinku, vrásčitý obličej a prošedivělou bradku. V době nálezu peněženky byl oblečen do černého kabátu, černého trička a tmavších kalhot. Na nohou měl béžové boty.

Žena, která s mužem komunikovala, je přibližně ve věku 60 let, silnější 165 cm vysoké postavy. Měla rovné světlé vlasy s ofinou. Byla oblečena do zeleného kabátu se světlým kožichem okolo kapuce a tmavých kalhot. Na nohou měla hnědé zimní boty.

Za trestný čin zatajení věci hrozí až jeden rok odnětí svobody.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 14. března 2017

Aktualizace v 9:00 hodin – Hledaný muž a žena se včera ve večerních hodinách sami dostavili na místní oddělení Zličín, kde byli k celé události vyslechnuti. Peněženku i s finanční hotovostí předali policistům. Celý případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci.

Děkujeme všem, kteří této relaci věnovali pozornost. Policistům se díky medializaci případu během včerejšího dne sešlo na stole několik poznatků, které směřovaly ke konkrétním osobám.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 15. března 2017

vytisknout  e-mailem