Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme další svědky havárie linkového autobusu

PRAHA VENKOV-JIH – Okolnosti dopravní nehody a jízdy autobusu příměstské hromadné dopravy z první letošní adventní neděle na Říčansku vyšetřují dopravní policisté. 

Policisté ze skupiny dopravních nehod se touto formou obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, aby se jim ozvali cestující, kteří v neděli letošního 1. prosince cestovali autobusem příměstské hromadné dopravy linky č. 387 s pravidelným odjezdem v čase 14:03 podle jízdního řádu z obce „Výžerky“ ve směru jízdy do stanice „Háje“ v Praze.
Autobus měl vyjíždět na trasu přibližně s dvacetiminutovým zpožděním. Během jízdy měl jeho šedesátiletý řidič narazit před městem Říčany do svodidel. Po nárazu pokračoval v jízdě dál, dojel do zastávky „Říčany, Rychta“, kde poškozený autobus zastavil a odešel z něj. Podle zjištěných informací mělo v době jízdy zmiňovaným autobusem cestovat přibližně 20 až 30 cestujících. Policistům se zatím podařilo ztotožnit jen část z nich.
Pro řádné prověření a objasnění všech nejasných okolností této havárie potřebují policisté mít k dispozici výpovědi co největšího počtu všech jejích zúčastněných osob, zejména cestujících. Cestující, případně další svědci jízdy uvedeného autobusu, se mohou policistům přihlásit osobně na dopravním inspektorátu v budově územního odboru Praha venkov-JIH, nebo telefonicky na čísle 974 882 459, 974 882 456, či prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
4. prosince 2019

Odkazy do noveho okna

havárie autobusu 1.

havárie autobusu 1. 

Detailní náhled

havárie autobusu 2.

havárie autobusu 2. 

Detailní náhled

havárie autobusu 3.

havárie autobusu 3. 

Detailní náhled

havárie autobusu 4.

havárie autobusu 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem