Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme další poškozené

Nestali jste se obětí muže, který prostřednictvím internetu nabízel vstupenky na kulturní akce? Ty však nedodal a předem poslané peníze si ponechal pro svoji vlastní potřebu. 

Na internetu vystupoval pod smyšlenou přezdívkou PETRPC service, falešnými jmény Anička Novotná, Petr Nový, Andrea Nomanová nebo pod svým vlastním jménem Petr Mastík. Opakovaně nabízel od března 2018 do srpna 2019 prostřednictvím internetu  nebo sociálních sítí vstupenky na koncerty, hudební festivaly či podobné kulturní akce. Pro tento účel vytvořil i několik bankovních účtů pod svým pravým jménem, na které mu důvěřiví občané předem zasílali platbu a čekali na vstupenky. Marně. Nepoctivec nikdy žádné neměl, a tak je nemohl ani odeslat. Obdrženou hotovost si ponechal pro svoji vlastní potřebu.

Pokud si někdo nárokoval vrácení peněz, nepochodil. Muž s poškozenými již nijak dále nekomunikoval a do dnešních dnů finanční hotovost, která činí bezmála čtyřicet tisíc korun, nevrátil.

Kriminalisté druhého oddělení druhého policejního obvodu, kteří na případu pracují, výše jmenovaného v uplynulých dnech zadrželi a sdělili mu obvinění pro trestný čin podvod, za nějž v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Stíhání je vedeno vazebně.

Pokud máte s obviněným stejnou zkušenost a dosud jste ji neohlásili, neváhejte a kontaktujte tísňovou linku 158.

por. Mgr. Jan Rybanský - 20. srpna 2019

vytisknout  e-mailem