Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledá se nebezpečný lupič

Kriminalisté pátrají několik měsíců po muži, který se skrývá před policií. 

Pražští kriminalisté už od letošního ledna prozatím marně pátrají po osmatřicetiletém muži, který je podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže. Skutku se měl hledaný dopustit 8. prosince loňského roku kolem šestnácté hodiny na Praze 8 v jednom z domů v ulici Novákových. Na chodbě před bytem totiž od svého bývalého nadřízeného požadoval finanční hotovost, poté se dožadoval vstupu do bytu a nakonec zaútočil na devětačtyřicetiletého muže do oblasti hlavy. Lupiči se pak podařilo vniknout do bytu a odcizit peněženku, notebook a mobilní telefon v celkové hodnotě téměř třicet tisíc korun. Útočník způsobil napadenému těžkou újmu na zdraví a následky si ponese po zbytek svého života. Kriminalisté tak podezřívají hledaného muže z trestného činu loupeže a porušování domovní svobody, za což mu v případě dopadení hrozí až dvanáctileté vězení. Obvodní soud pro Prahu 8 vydal na muže 19. prosince loňského roku předchozí souhlas se zadržením.
 
Hledaný muž je vysoký asi 185 centimetrů, střední postavy. Má světlou pleť a zelené oči. Obléká se především do sportovního oděvu a podle informací kriminalistů by se měl pohybovat zejména na území metropole a v přilehlých obcích. Měl by přespávat na různých ubytovnách a pracovat ve stavebnictví jako pomocník. Od ledna letošního roku se skrývá před policií a v dostupných evidencích policisté zjistili, že hledaný má bohatou trestní minulost majetkového a násilného charakteru. Jedná se například o trestné činy výtržnictví, porušování domovní svobody, krádež, zpronevěra, loupež, ublížení na zdraví nebo vydírání.
 
Jakékoliv informace k pohybu a pobytu hledaného lupiče přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR. Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání, nicméně varují před samotným zadržením. Lupič by mohl být ozbrojený, a proto žádáme veřejnost, aby se nesnažila muže zadržet a kontaktovala policisty na tísňové lince.
 
Odkaz na hledaného lupiče: http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=14010102120013
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 6. 11. 2012
Odkazy do noveho okna

Hledaný

Hledaný 

Detailní náhled

Hledaný lupič

Hledaný lupič 

Detailní náhled

Hledaný muž

Hledaný muž 

Detailní náhled

Hledaný muž fotografie

Hledaný muž fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem