Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Historický okamžik: otevření dalšího úseku dálnice

ZLÍNSKÝ KRAJ: Doprava do krajského města se usnadní. 

Policisté z krajského odboru služby dopravní policie budou dnes asistovat u historického okamžiku: u zprovoznění nových pozemních komunikací v našem regionu. 18,5 kilometru kvalitních silnic uleví přetíženým obcím na silnici 1. třídy I/55, jako je Hulín nebo Tlumačov.
Přestože se uvažovalo o vzniku dálniční policie v Napajedlech a ve Fryštáku, zatím nová oddělení z ekonomických důvodů nevzniknou. „Bezpečnostní akce i vyšetřování nehod v obou směrech nového úseku dálnice D1 bude mít zatím na starost dálniční oddělení Ivanovice na Hané. Vyšetřování dopravních nehod na rychlostní komunikaci R55 jsme rozdělili následovně: nehody na jízdním pásu ve směru Otrokovice – Hulín bude vyšetřovat zlínský dopravní inspektorát, v opačném směru budou působit policisté z dopravního inspektorátu Územního odboru Kroměříž. Preventivní a bezpečnostní akce na R55 bude mít na starosti náš krajský dopravní odbor,“ vysvětlil ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Bedřich Koutný a dodal, že pokud toto řešení nebude vyhovující, může se v budoucnu změnit. „Je to předpis pro policisty, pro občany stále platí, že když budou potřebovat naši pomoc, zavolají na linku 158 a operační důstojníci vše zařídí,“ řekl krajský ředitel.
Dálnice D1 doposud končila v Kroměříži. Pro řidiče to znamenalo, že se z Kroměříže do Zlína dostali komplikovaně a hlavně za dlouho. „Hulínem dnes projede až patnáct tisíc aut, řidiči musejí čekat v nepříjemných kolonách. Určitě se nám všem uleví,“ řekl plukovník Koutný.
Nový úsek dálnice a rychlostní komunikace se dnes slavnostně otevře mezi dvanáctou a jednou hodinou za účasti významných osobností, např. premiéra Petra Nečase, ministra dopravy Víta Bárty, hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka a ředitele Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Bedřicha Koutného. První řidiči budou moci po nové silnici projet kolem třetí hodiny odpoledne. Všem přejeme šťastnou cestu.

 

3. prosince 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem