Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

HIP HOP KEMP - aktualizace

KRÁLOVÉHRADECKO - Hudební festival v Hradci Králové 

Policisté v průběhu konání festivalu vyšetřovali přes 100 přestupků a také 4 trestné činy. Ve dvou případech se konkrétně jednalo o  ohrožení pod vlivem návykové látky, dále o poškození cizí věci a krádež mobilního telefonu. Poškození cizí věci se v podnapilosti dopustil 19letý cizinec. Toho zadržel bezprostředně po činu řidič poškozeného vozidla, kterému jej tento mladík krátce před tím pomaloval fixem a způsobil tak škodu za 2,5 tisíce korun. V rámci přestupků řešili policisté nejčastěji drobné krádeže v nákupních střediscích (viz níže), krádeže odložených věcí a přestupky v dopravě (alkohol, toxi a doklady). Dopravní policisté řešili například polského řidiče, který nepředložil při kontrole doklady a tvrdil, že si je zapomněl doma. Následnou lustrací policisté zjistili, že tento mladík za volantem, který neváhal vyjet do zahraničí, není vůbec držitelem řidičského oprávnění! Jiný polský řidič naopak řidičský průkaz předložil, na první pohled se však jednalo o nepravý dokument. Následným šetřením policisté skutečně zjistili, že se jedná o padělek, a to s dobou platnosti padesát let!, jenž si mladík údajně nechal zhotovit na Ukrajině. Další polský řidič nadýchal při sobotní dopravní kontrole ve dvě hodiny po půlnoci 1,6 promile alkoholu. Při jednání s polskými návštěvníky festivalu našim policistům byli jako konzultanti k dispozici polští policisté, jejichž pomoc naši muži zákona velmi ocenili.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 26. srpna 2013 v 10:20

___________________________________________________________________________________________________________________________
V souvislosti s hudebním festivalem řešili policisté do včerejšího dne již několik přestupků v dopravě i přestupků majetkového charakteru. U čtyř řidičů byl zjištěn alkohol a volantem, u dalšího pak vyšel pozitivně test na přítomnost marihuany. Policisté uložili třem řidičům kauci za alkohol, toxi a nevlastnění řidičského oprávnění. Dalších více než deset přestupků se týkalo rovněž porušení pravidel v silničním provozu. V celkem třinácti případech vyjížděli policisté do nedalekého nákupního centra, odkud byly hlášeny drobné krádeže (se škodou cca 50 korun). Jednalo o konzumaci jídla přímo na prodejní ploše bez následného zaplacení ze strany „nakupujících“. Hudební fanoušci byli ostrahou přistiženi nejčastěji při „ochutnávce“ pečiva, sladkostí a energetických nápojů, jinými slovy: "přišli se najíst a napít". Policisté rovněž vyšetřují dvě krádeže peněženek, ke kterým došlo uvnitř areálu.  V naprosté většině případů se výše uvedených přestupků dopustili návštěvníci festivalu, kteří na hudební produkci přijeli ze zahraničí.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 23. srpna 2013 v 11:20
 
__________________________________________________________________________________________________________________________
Ve dnech 22. – 24. 8. 2013 se koná ve festival parku (objekt bývalého vojenského letiště) v Hradci Králové tradiční hudební festival „HIP HOP KEMP“.  Na akci se bude stejně jako v předchozích letech podílet i Policie ČR. Na klidný průběh dohlédne dostatečný počet policistů z dopravní, pořádkové, kriminální a cizinecké policie, přičemž výkon služby bude posílen v denní i v noční době.
Na akci je očekáváno přes 20 tisíc příznivců hudby, kteří se začnou na místo sjíždět již zítra odpoledne, kdy se otevřou brány parku. Předpokládáme také tradičně i velkou účast návštěvníků ze zahraničí. Podle odhadů jen polských příznivců hudby může být až 7 tisíc. Spolupracujeme proto i s polskými kolegy. Tito policisté tu budou jako konzultanti při jednání s polskými návštěvníky. Na trase k letišti bude omezena rychlost a bude zde v některých místech platit i zákaz zastavení. S ohledem na zvýšený pohyb chodců žádáme řidiče i ostatní účastníky silničního provozu o zvýšenou pozornost.

V minulých letech jsme v souvislosti s festivalem řešili několik desítek přestupků zejména majetkového charakteru a v dopravě. Konkrétně se například jednalo o alkohol a drogy za volantem, vyskytl se i prodej falešných vstupenek (více ZDE).

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 20. srpna 2013 v 9:50
Odkazy do noveho okna

sprejerství

sprejerství 

Detailní náhled

Toxi_pozitivní test

Toxi_pozitivní test 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem