Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hezké počasí láká motorkáře

ZLÍNSKÝ KRAJ: V březnu už tři nehody s motorkami!  

První tři nehody s motorkáři zaznamenali policisté ve Zlínském kraji. Všechny tři se staly v průběhu měsíce března, všechny tři zavinili sami motorkáři. Naštěstí se nehody obešly bez závažnějších následků, motorkáři utrpěli pouze lehká zranění.

Vzhledem k příznivému počasí se na našich silnicích objevují motorkáři výrazněji dříve, než v minulých letech. Právě proto přichází dopravní policisté s varováním: řidiči motocyklů by měli dbát zvýšené opatrnosti – vozovky nejsou po zimních posypech zcela čisté, místy se na nich vyskytuje písek nebo v lesních úsecích listí, prozatím nejsou odstraněny ani výtluky. Navíc v chladnu ještě nemají dostatečnou přilnavost pneumatiky. Proto by motorkáři po zimní přestávce měli být při svých prvních jízdách opatrnější, než získají potřebnou rutinu a také než je řidiči jiných vozidel začnou opět pozorněji vnímat.

Na ulice už vyrazili také policejní motorkáři. Spolu se svými kolegy z dopravního inspektorátu prozradili, že se letos více zaměří na kontrolování technického stavu motocyklů.

Ve Zlínském kraji od začátku roku došlo k 446 nehodám, jeden člověk při nich zemřel, sedmnáct utrpělo těžká zranění. Fatální nehoda se stala 1. března v Otrokovicích v odpoledních hodinách. Na místní komunikaci narazil třiašedesátiletý cyklista do plechových dveří garáže. Při nešťastném pádu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.  Ve stejném období loňského roku jsme evidovali o čtyři smrtelné nehody více.

 

11. března 2014, mjr. Ing. Jana Macalíková

 

vytisknout  e-mailem