Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Heslo "POMÁHAT A CHRÁNIT"

reprezentují policisté ve východních Čechách na jedničku 

  
AutoPČR.jpg
Policisté z východních Čech dokazují, že heslo „POMÁHAT A CHRÁNIT“ reprezentují na jedničku. V těchto dnech se totiž podařilo semilským policistům objasnit dvě loupežná přepadení, přičemž podezřelé osoby muži zákona zadrželi krátce po činu! Další obdobný případ se stal nedávno na Pardubicku /viz. níže/

K prvnímu případu došlo v polovině září dne 19. 9. 2008 ve 03:15 v ul. Nádražní v Turnově. Dva mladíci (nar. 1986, z Turnova a Liberce) zde měli fyzicky napadnout jiného mladíka (nar. 1989) a odcizit mu mobilní telefon zn. Nokia se sluchátky a paměťovou kartou, vše v celkové hodnotě 5.500 korun. Policisté pak na základě popisu krátce nato (v 5:25) podezřelou dvojici vypátrali v jedné z místních heren a následně zadrželi. Vyslechli si obvinění z trestného činu loupeže spáchané ve spolupachatelství, za což jim hrozí až 10letý pobyt za mřížemi. Odcizené věci podezřelí později vydali a budou vráceny zpět poškozenému. V těchto dnech byl ze strany Policie ČR podán státnímu zástupci návrh na podání obžaloby.

Obdobný případ vyšetřují policisté od včerejšího dne v Turnově. Dne 20. 10. 2008 okolo 17:00 oznámil na policii 14letý chlapec, že v místě u zastávky ČSAD "U Výkupny", na silnici ve směru na Ohrazenice, byl přepaden neznámým mužem. Muž měl chlapce nejdříve chytil za rameno, strčil do něho a poté pod pohrůžkou fyzického útoku požadovat peníze a mobilní telefon. Poté, co poškozený odmítl, fyzicky chlapce napadl, načež mu poškozený mobilní telefon i s finanční hotovostí vydal. Pachatel z místa utekl. Krátce nato přijali policisté další oznámení, tentokrát od 12letého chlapce, že byl v Turnově – Daliměřicích, v místě křižovatky ulic Zahradní a Lesní, přepaden neznámým mužem. Muž měl chlapce nejprve zezadu chytit a poté se snažit odcit mu mobilní telefon, který držel v ruce. Chlapec však začal křičet a pachatel z místa utekl, aniž by něco odcizil.

Policisté ihned vyhlásili po útočníkovi místní pátrání v okolí, kde došlo k uvedených činům a jejich práce měla úspěch! V 17:25 se podařilo policistům podezřelého 20letého muže z České Lípy zadržet a ještě téhož dne zahájit úkony trestního řízení. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.

K obdobnému případu, kdy se policistům podařilo zadržet podezřelého krátce po činu, jsme Vás informovali nedávno a stal se v Pardubicích. Článek naleznete zde: Krátce po loupeži se podařilo policistům zadržet podezřelého cizince

 

por. Mgr. Lenka Burýšková




vytisknout  e-mailem