Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Helpíkův pohár 2013

Dne 7. května 2013 proběhl už 15. ročník soutěže o Helpíkův pohár a pražská policie byla opět u toho. 

Na Vypichu se bojovalo o nejlepší umístění ve zdravotně - výchovné soutěži, která je tematicky určena žákům pátých tříd základních škol. Podstatou je naučit děti základní úkony první pomoci. Zároveň se s reálně namaskovanými figuranty snaží soutěžící ověřit získané teoretické poznatky a naučí se je přenášet do praxe.
Protože všechny složky integrovaného záchranného systému, mají chránit život a zdraví osob, tak se jako doprovodný program představili i policisté z Krajského ředitelství hlavního města Prahy. Kolegové ze speciální pořádkové jednotky předvedli ochrannou výstroj policisty, která byla k vyzkoušení. Reagovali také na dotazy, jak se chránit při fyzickém napadení a jak takovému chování případně předejít. Děti si také mohly prohlédnout obrněný transportér, který používají při zásahu. A kolegové z oddělení služební hipologie, ukázali dětem, jak se vykonává hlídková služba v koňském sedle a na co všechno musí být služební kůň vycvičen.
Preventisté měli pro děti připravené vědomostní testy. Dozvěděli se, jakým způsobem se chovat, když se budou pohybovat po ulici samy nebo co udělat při nálezu možného nebezpečného předmětu. A protože se jednalo o starší děti, které se již pohybují samy na kole ve vozovce, nesměl chybět ani dopravní test. Za bezchybné vyhotovení testů si odnášely drobné dárky s preventivní tématikou.

 

 

nprap. Bican Jaroslav - 10. 5. 2013

Odkazy do noveho okna

bránit se či ne?

bránit se či ne? 

Detailní náhled

Helpíkův pohár

Helpíkův pohár 

Detailní náhled

Práce s testem

Práce s testem 

Detailní náhled

Preventivně infornační stanoviště

Preventivně infornační stanoviště 

Detailní náhled

služební vozidlo SPJ

služební vozidlo SPJ 

Detailní náhled

Speciální pořádková jednotka

Speciální pořádková jednotka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem