Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Hbitý zloděj číhal u zaparkovaných aut

BRNO: Mladík okrádal zákazníky obchodních domů při nakládání nákupu do auta. 

Kriminalisté z Komárova se i v těchto svátečních dnech činili. V pondělí sdělili podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jednadvacetiletému muži původem z Ostravy. Mladík má mít za posledního půl roku na svědomí nejméně sedm případů v Brně i dalších městech. Jedná se převážně o krádeže z neuzamčených vozidel, kdy zloděj využíval nepozornosti majitelů při nakládání nakoupeného zboží. Ve vhodném okamžiku pak vzal z auta volně odložené kabelky a peněženky s penězi a dalšími cennostmi. 

Nejvyšší škodu způsobil v městě Říčany, kde u obchodního domu popsaným způsobem odcizil z vozidla Mercedes příruční tašku, ve které měl majitel kormě hotovosti bezmála deset tisíc korun, také mobilní telefon, navigaci a veškeré osobní doklady. Zloděj mu tak způsobil škodu přes třicet tisíc korun. 

U obchodního domu v Olomouci vnikl do zázemí mycí linky a vzal peněženku s hotovostí dva a půl tisíce korun. Na stole vzal i klíče od měničky peněz a z tohoto zařízení vybral dalších sedm tisíc korun. V Brně si podezřelý několikrát odnesl úlovek z parkoviště u obchodního centra v ulici Skandinávské. 

Mezi odcizenými věcmi se často nacházely i platební karty. Ve dvou případech se podezřelý pokusil i o neoprávněný výběr z účtů. Naštěstí v té době již byly obě karty nahlášené jako odcizené a byly zablokované. 

Mladík tak svým jednáním způsobil celkovou škodu přes sto tisíc korun. Nyní mu za jeho jednání může hrozit až pětileté vězení.

Zvukový záznam: 3012.mp3

por. Andrea Straková, 30. prosince 2015

vytisknout  e-mailem