Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Házel do výloh dlažební kostky

NÁCHODSKO – Kradl, ale víc toho rozbil 

rozbita_vyloha.jpg
Z přečinů poškození cizí věci a krádeže se bude muset zodpovídat ani ne 22letý mladík z Náchodska, který si výkladní skříně obchodního domu začal plést s terčem.
 
Policisté ho vypátrali jako pachatele poškození výloh a krádeže vystaveného zboží v obchodním domě Zefyr v Náchodě, ke kterému došlo v polovině minulého týdne. Mladík si po čtvrté hodině nad ránem přinesl dlažební kostky, které se pokusil prohodit výlohami obchodního domu. Do jedné z výloh se mu podařilo udělat díru a vzniklým otvorem odcizit vystavené dalekohledy v hodnotě sedmi a půl tisíce korun. Druhou jen poničil, ale na zboží se nedostal. Na rozbitých výlohách ovšem způsobil třikrát větší škodu než samotnou krádeží.
 
To však nebylo všechno. Další  vyšetřování ukázalo, že mladý muž řádil i u jiných obchodů ve městě.
 
Při výslechu výtečník přiznal, že se pokusil vloupat do několika stánků s cigaretami a občerstvením  a rozbil výlohu zlatnictví. Nikdy se mu však nepodařilo nic ukrást. Škody, které mladý muž svým prehistorickým způsobem "lovu" způsobil, mu ale policisté vyčíslili na částku přesahující 65.000 korun. Dopadený mladík vypověděl, že cílem jeho výpadů bylo získat nějaké peníze na obživu, protože ho rodiče za předchozí problémy vyhodili z domu a on nemá žádné prostředky ani kam jít. Prý přespával, kde se dalo, třeba i ve vagónech na nádraží.
 
Policisté s ním včerejšího dne zahájili trestní řízení a poskytli mu dočasné „ubytování“ v policejní cele. Mladý muž má vyhlídky na dlouhodobější pobyt za mřížemi v trvání až dvou let. Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
29. března 2012 v 14:45 hodin

vytisknout  e-mailem