Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hazard - alkohol – děti. HAD 2018

Další vlna preventivní akce. 

Na dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu, cigaret a nelegálních drog, ale také na dodržování zákazu hazardního hraní dětí do 18 let se kromě dalších participujících subjektů v těchto dnech zaměří policisté z Královéhradeckého kraje, kteří se tak připojí k celorepublikové preventivní akci s názvem HAD.

Akce proběhne v barech, hernách a restauračních zařízeních. Kontroly se uskuteční od srpna do prosince 2018. K preventivní kontrolní akci přistoupila policie a vláda na základě dlouhodobých výzkumů, které poukazují na vysokou toleranci české společnosti k hazardnímu hraní dětí a nadměrné konzumaci alkoholických nápojů dětmi.

Cílem letošní akce je, stejně jako v loňském roce, především osvěta, prevence, předcházení protiprávnímu jednání a také spolupráce s provozovateli restauračních zařízení při dodržování platné legislativy.

Vloni zkontrolovali policisté v celé republice od července do září 9075 osob a 2444 podniků různého charakteru, přičemž zjištěno bylo 822 přestupků, z nichž 165 bylo ve spojení s alkoholem. 

Souhrnné výsledky loňské akce HAD za celou Českou republiku jsou zde: http://www.policie.cz/clanek/vyhodnoceni-celorepublikove-akce-had-2017.aspx 

Policie České republiky ve spolupráci s odborem protidrogové politiky Úřadu vlády ČR, Celní správou ČR, Českou obchodní inspekcí, Generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru, Ministerstvem zdravotnictví ČR a dalšími subjekty tímto projektem navazují na dřívější celorepublikové akce typu „Alkohol“.

Detailnější popis akce včetně vyjádření je k dispozici v tiskové zprávě Policejního prezidia ČR zde: http://www.policie.cz/clanek/web-informacni-servis-zpravodajstvi-akce-had-2018.aspx 

Akce HAD na Náchodsku proběhla v pátek dne 23. 11. 2018. Průběh akce a fotografie najdete zde.

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
28. srpna 2018; 8:00 h
 

vytisknout  e-mailem