Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Havarovali dva opilí cyklisté

HODONÍNSKO: Kromě zranění si možná vyslouží i tučnou pokutu. 

Ve středu 15. května odpoledne došlo na silnici I/54 mezi Veselím nad Moravou a Moravským Pískem k havárii cyklisty. Čtyřiapadesátiletý muž jel pod vlivem alkoholu na elektrokole ve směru na Moravský Písek. Při tom nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem a za deště nezvládl v důsledku podnapilosti řízení kola. Na pravé krajnici havaroval do přilehlého svahu komunikace. Při havárii utrpěl lehké zranění a byl odvezen na ošetření do nemocnice. Při dechové zkoušce nadýchal 3,5‰ alkoholu.

O dvě hodiny havaroval opilý cyklista ve Vracově. Šestačtyřicetiletý muž při jízdě na elektrokole v křižovatce nezvládl na mokré vozovce odbočovací manévr a upadl na komunikaci. Při pádu utrpěl cyklista zranění a byl převezen do nemocnice. Při dechové zkoušce nadýchla 2,6‰ alkoholu.

Opětovně upozorňujeme, že na pozemních komunikacích platí nulová tolerance pro všechny řidiče motorových i nemotorových vozidel. Oba zmiňovaní cyklisté budou následně řešeni ve správním řízení, kde jim může být uložena pokuta až do výše 50tisíc korun.

por. Bc. Petr Zámečník, 16. 5. 2019

Odkazy do noveho okna

Moravský Písek

Moravský Písek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem