Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Havaroval řidič?

Nebo si nehodu vymyslel 

     Z pojistného podvodu je podezřelý osmatřicetiletý muž z Prahy. 12. února ve večerních hodinách zavolal na linku 158 s tím, že havaroval s vozidlem VW Passat v katastru obce Václavice na Benešovsku. Na místě dopravním policistům uvedl, že během jízdy kouřil a nedopalek cigarety mu upadl na podlahu. Když se pro něj sehnul, strhl řízení doprava, kde pak s autem narazil do stromu. Škodu odhadl na osmdesát tisíc korun. Policisté nehodu zadokumentovali a dál prošetřovali. Přitom však pojali podezření, že se nestala tak, jak řidič uvedl. 
   

   Spisový materiál proto předali kolegům z oddělení hospodářské kriminality. Ti na případu dál pracovali. Nechali vypracovat znalecký posudek, který potvrdil, že k nehodě nemohlo dojít  tak, jak řidič uvedl.  Kriminalisté proto zahájili úkony trestního řízení. Muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu pojistný podvod.

     Spisový materiál s výsledky zkráceného přípravného řízení pak postoupili na Okresní státní zastupitelství do Benešova.  Muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti nebo peněžitý trest nebo propadnutí věci.

vytisknout  e-mailem