Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Havaroval opilý a bez řidičského oprávnění

RAKOVNICKO – Naštěstí nebyl nikdo zraněn. 

Policisté z rakovnického dopravního inspektorátu a z obvodního oddělení Jesenice byli operačním důstojníkem vysláni k dopravní nehodě dvou vozidel, k níž došlo ve středu 7. června, hodinu před půlnocí, na parkovišti benzínové čerpací stanice v katastru obce Kolešova.

Dosavadním šetřením policisté zjistili, že 22letý řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel přímo od benzínky směrem k silnici I/6, kde na parkovišti nepřizpůsobil rychlost jízdy a pravou přední částí narazil do zaparkované nákladní soupravy. 

Řidiče vyzvala hlídka k podrobení se dechové zkoušce, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou více než 1,20 promile. Ten k výsledku uvedl, že po desáté večer vypil dvě půllitrová piva a čtyři panáky tvrdého alkoholu. Policisté dále při kontrole zjistili, že dvaadvacetiletý muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění, tudíž neměl za volantem co dělat.

Vzhledem k tomu, že mladík způsobil dopravní nehodu pod vlivem alkoholu, mu za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. června 2023

vytisknout  e-mailem