Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Havaroval na odcizeném jízdním kole

Kriminalisté pátrají po poškozeném, kterému pětatřicetiletý muž odcizil jízdní kolo, na kterém krátce po krádeži havaroval. 

V pražských Holešovicích odcizil pětatřicetiletý muž jízdní kolo, na kterém začal ihned jeho majiteli ujíždět. Během honičky se střetl na křižovatce s vozidlem a havaroval.  Poškozený ho doběhl, vytrhl mu své jízdní kolo zpět a z místa odjel. K nehodě došlo 11. října, krátce před šestou hodinou večerní, kdy na křižovatce ulic Ortenovo náměstí x Osadní, narazil do odbočujícího vozidla a spadl na zem.

Policisté lustrací zjistili, že muž, který na kole ujížděl, byl několikrát trestaný za majetkovou trestnou činnost. Jelikož však majitel kola z místa odjel a policisté ho nemohli ke krádeži vyslechnout, obracejí se na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. Okradený byl oblečen do tmavého oblečení a na zádech měl velký box, určený pro přepravu tepelně upraveného jídla. Jde o velmi důležitého svědka, kterého kriminalisté potřebují, aby pachatel krádeže neunikl trestu.

Pokud jste byli svědky této události, nebo poškozeného znáte, ozvěte se prosím na linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

Pětatřicetiletému muži hrozí, s ohledem na jeho trestní minulost, v případě odsouzení za trestný čin krádež až tři roky za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 4.listopadu 2021

vytisknout  e-mailem