Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Havaroval, když jel z krádeže

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloděj usnul na cestě domů a havaroval.  

 

I když osmadvacetiletý muž bydlící na Břeclavsku standardně pracuje, chtěl získat další peníze pro svou rodinu. Vyhlédl si výkupnu surovin ve Starém Městě, odkud se rozhodl ukrást barevné kovy. Na místo přijel po desáté hodině večer v neděli 2. března. Rozstříhal plot a přišel ke kontejneru, jehož vrata byla zamčena visacím zámkem. Navíc pracovníci výkupny vrata zajistili zhruba tunovým závažím, které pomocí stroje umístili těsně k vratům, aby případným zlodějům znemožnili vstup. Zloděj se ovšem na to vybavil a pomocí přineseného zařízení se mu zhruba po půlhodině usilovného snažení podařilo odsunout závaží o půl metru. Pak už stačilo přecvaknout zámek a cesta k barevným kovům byla volná. Postupně začal z kontejneru přenášet vykoupenou měď i mosaz do přistaveného auta. Až byl kontejner prázdný, nasedl do vozu a po šestihodinové zlodějské práci se rozjel k domovu.

Byl ovšem dosti unavený a cesta domů byla delší, než dokázal zvládnout. Za Rohatcem při řízení na chvilinku usnul a s Mitsubishi Pajerem vyjel mimo vozovku do příkopu, kde se auto převrátilo na bok. Mladý muž zraněn nebyl a z auta se dostal ven. Po chvíli na místo vyjeli hodonínští policisté, kteří našli havarované auto a kousek od něj muže, který se schovával v křoví. Přiznal se, že auto řídil. Řádně ovšem policistům nechtěl vysvětlit, proč je auto bez registračních značek a další, které k němu nepatří, se válí opodál. Muž se přiznal, že si auto půjčil od kamaráda a značky vyměnil. A proč veze v autě větší množství úlomků barevných kovů vysvětlovat nechtěl vůbec. Hodonínští policisté jej převezli na policejní oddělení a začali zjišťovat detaily celé události.

V té době už zaměstnanci výkupny surovin zjistili, že se někdo vloupal do kontejneru a vše z něj ukradl. To už byli na místě i policisté a ohledávali místo činu. Hodonínští policisté od osmadvacetiletého muže zjistili, že barevné kovy nepoctivě získal na Uherskohradišťsku a vyrozuměli své kolegy. Havárie a krádež se propojily a zadrženého muže si převezli policisté do Uherského Hradiště. Veškerý kradený kov vážící celkem 355 kg v hodnotě 24 000 korun policisté předali zpět do sběrny. Uherskohradišťští policisté ještě v pondělí odpoledne sdělili osmadvacetiletému muži podezření ze spáchání krádeže, za což mu ze zákona hrozí až dvouleté vězení. Podezřelý muž dosud nebyl soudně trestán, má trvalý pracovní poměr a ke krádeži se rozhodl proto, že chtěl řešit tíživou finanční situaci v rodině, kdy potřebuje hradit poplatky s léčbou svého dítěte.

kradez kovu3kradez kovu3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. březen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem