Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Havaroval autobus

V Nupakách havaroval autobus s turisty 

 
      Dne 27. března 2009 krátce po osmé hodině ráno došlo k havárii dvoupatrového autobusu v katastru obce Nupaky. V autobuse cestovalo dvaapadesát turistů, kteří vyjeli ráno z nedalekého hotelu a měli namířeno do dalších evropských měst.
 
       Jejich cesta však skončila právě na komunikaci vedoucí z Nupak do Čestlic. Podle sdělení řidiče mohl velkou roli sehrát silný vítr, řidič nezvládl řízení. Zda se vyhýbal protijedoucímu vozidlu je předmětem dalšího šetření. Orientační dechovou zkouškou provedenou u řidiče na místě byl alkohol vyloučen. Autobus skončil mimo vozovku a převrátil se na bok. K havarovanému autobusu byl přivolán soudní znalec z oboru dopravy.
       
     Přivolaní policisté místo nehody uzavřeli tak, aby další projíždějící vozidla nebránila hasičům a záchranářům v jejich práci. Komunikace je v místech nehody velmi úzká. Většina cestujících vyvázla bez zranění a z autobusu se dostali sami. Šest osob utrpělo lehká zranění a dvě osoby zranění těžká. Byly zaklíněny a až přivolaní hasiči je vyprostili. Pro jednoho z cestujícíh přiletěl vrtulník, který jej převezl do pražské nemocnice. Ostatní cestující se svými zavazadli se vrátili do hotelu ze kterého ráno vyjeli. Zde jim byla posktytnuta další péče.
       Na místo nehody byla přizvána odtahová služba s těžkou technikou. Jeřáb, který dorazil dostal autobus zpět na komunikaci. Po více než šesti hodinách byla komunikace opět otevřena.

vytisknout  e-mailem