Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Havárie si vyžádala lidský život

TRUTNOVSKO-Tragická dopravní nehoda 

V neděli dopoledne 9. 10. 2011 došlo krátce před desátou hodinou mezi obcemi Lipnice a Horní Dehtov k tragické dopravní nehodě, po které vyhasl jeden lidský život. Přivolaní dopravní policisté provedeným šetřením zjistili, že pětadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla Škoda na přímém úseku komunikace po přejetí železničního přejezdu vyjel mimo vozovku, kde narazil do vzrostlého stromu.
Zraněného řidiče převezli záchranáři k ošetření do nemocničního zařízení, jeho o čtyři roky staršího spolujezdce transportoval z místa havárie s těžkým zraněním do nemocničního zařízení v Hradci Králové vrtulník záchranné letecké služby. I přes veškerou snahu lékařů mladý muž po několika hodinách svůj boj o život prohrál. Požití alkoholického nápoje před nebo během jízdy bylo u řidiče provedenou dechovou zkouškou vyloučeno. Proč k uvedené nešťastné události došlo, v současné době intenzivně vyšetřují trutnovští policisté Služby kriminální policie a vyšetřování ve spolupráci s policisty trutnovské skupiny dopravních nehod.
Policie České republiky tímto žádá všechny řidiče motorových i nemotorových vozidel, aby při provozu svých dopravních prostředků dodržovali zásady bezpečné jízdy. Ke zvýšení bezpečnosti v silničním provozu může přispět každý z nás tím, že se za volantem začne chovat odpovědně a ohleduplně. V posledních letech sice dochází ke zpřísňování postihů za chybné a nevhodné chování v silničním provozu. Policie České republiky stále častěji provádí preventivní akce, ale každý musí začít především sám u sebe. K hlavním příčinám dopravních nehod patří nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě, nepřiměřená rychlost a nesprávné předjíždění. Nejzávažnější následky stále mají nehody zaviněné z důvodu nepřiměřené rychlosti.
Policie České republiky tímto žádá všechny řidiče, aby dodržovali ustanovení silničního zákona a zbytečně neriskovali. Bezpečnou a ohleduplnou jízdou zcela jistě přispějete ke zvýšení bezpečnosti všech účastníků silničního provozu. Každý řidič, který usedá za volant svého vozidla či řidítka jednostopého dopravního prostředku, by měl myslet na stále se opakující pravidlo „šťastného návratu“.
nprap. Udo Ertner
10. 10. 2011

Odkazy do noveho okna

Trutnovsko

9.10. u Lipnice 

Detailní náhled

Trutnovsko

9.10. u Lipnice 

Detailní náhled

Trutnovsko

9.10. u Lipnice 

Detailní náhled

Trutnovsko

9.10. u Lipnice 

Detailní náhled

Trutnovsko

9.10. u Lipnice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem