Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Havárie osobního auta – dva mrtví

ZLÍNSKO: Vůz spadl pod most. 

Tragická dopravní nehoda se stala v sobotu 4. května nad ránem v Otrokovicích na Zlínsku. Zemřeli při ní dva muži ze Zlínského kraje. Dvaatřicetiletý řidič a jeho šestapadesátiletý spolujezdec. Pravděpodobně je za tímto neštěstím vysoká rychlost, kterou řidič nezvládl.
Řidič VW Passatu při jízdě ve směru od Otrokovic na Bělov vjel příliš rychle do zatáčky před bělovským mostem. Vůz dostal smyk, najel na svodidla, která ho doslova katapultovala na metr vysoké zábradlí. Po něm se auto ještě pár metrů klouzalo, ale pak se převážilo doleva a spadlo pod most na střechu do koryta odvodňovacího kanálu. Oba muži na místě zemřeli. O rychlé jízdě svědčí i to, že na silnici nezůstaly téměř žádné brzdné stopy. Z bahnitého terénu pak auto musel vyprostit hasičský jeřáb.
Havárii nám v sobotu kolem páté hodiny ráno oznámil muž, který šel okolo na ryby. Na silnici uviděl rozházené střepy a kusy plastů, tak se šel podívat pod most, odkud mohou pocházet. Podle něj mohl havárii vidět jiný muž, asi šedesátiletý místní pán, který byl v místě tragédie o něco dříve než samotný oznamovatel. Policie ČR by výpověď tohoto svědka nebo kohokoliv, kdo průběh havárie viděl, přivítala. To je možné učinit kdykoliv na lince tísňového volání 158.
V tomto roce se na silnicích Zlínského kraje stalo bezmála tisíc dopravních nehod, při nichž deset lidí zemřelo (Kroměříž – 2, Uh. Hradiště – 0, Zlín – 4, Vsetín - 4). Statistiky za srovnatelné období loňského roku jsou o něco příznivější než letošní. Stalo se o 133 nehod méně a sedm lidí u nich utrpělo smrtelná zranění.

 

4. května 2013, mrj. Ing. Jana Macalíková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bělov 2.jpgbělov 2.jpg

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem