Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Havárie osobního auta

HRADECKO - Řidič porušil, co mohl. 

Včera 11.10. krátce před půl čtvrtou odpoledne dopravní policisté vyjížděli k havárii osobního vozidla značky Mercedes Benz, která se stala na silnici III. třídy za obcí Vysoká nad Labem ve směru na Dříteč. K nehodě došlo pravděpodobně tak, že 26letý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při průjezdu pravotočivou zatáčkou sjel do pravého silničního příkopu, kde narazil do betonového mostku s kovovým zábradlím. Při nehodě se kromě jeho 20letého spolujezdce nikdo jiný nezranil.
Policisté řidiče podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem. Zkouška na drogy však byla pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Prověrkou v registru řidičů policisté zjistili, že má udělen 30měsíční zákaz řízení všech motorových vozidel s platností až do září 2023. Řidič navíc nepředložil doklad o povinném pojištění, auto nemělo platnou technickou kontrolu a mělo sjeté pneumatiky.
Policisté u auta odhadli škodu na 10 tisíc a na mostku 20 tisíc korun.
Kromě přestupků je řidič podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což hrozí až dvouleté vězení.

por. Iva Kormošová
12.10.2022, 10.30

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem