Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Havárie motocyklů i osobních vozidel

KRAJ: Řidiči bourali do sloupu a stromu. 

Krátce po devatnácté hodině na křižovatce silnic  Lednice - Mikulov -  Sedlec Bulhary havaroval řidič osobního vozidla Audi. V pravotočivé zatáčce se vozidlo dostalo mimo vozovku vjelo do příkopu a následně narazilo do stromu. Řidič utrpěl vážná zranění a přivolaný lékař konstatoval smrt.  Policisté zjišťují v současné době veškeré informace k této tragické dopravní nehodě a předmětem jejich šetření bude zjištění přesné příčiny havárie.

V sobotu odpoledne došlo k havárii motorkáře u Ostrovačic. Osmnáctiletý řidič při havárii utrpěl zranění. Dechová zkouška na přítomnost na alkohol v jeho dechu nemohla být provedena a nařízen byl odběr krve. K druhé havárii motorkáře došlo u obce Veverské Knínice. I při této havárii sedmdesátiletý řidič utrpěl zranění. Podrobil se orientační dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Přesnou příčinu obou havárií motocyklů nyní vyšetřují dopravní policisté. Jednou z možných příčin mohla být rychlá či nepřiměřená rychlost.

V obci Ježov havaroval v odpoledních hodinách také řidič osobnío vozidla a následně narazil do sloupu. Alkohol byl u devětadvacetiletého řidiče na místě vyloučen. I v tomto případě dopravní policisté zjišťují příčinu havárie osobního vozidla.

Jihomoravští policisté znovu apelují na všechny řidiče, aby se plně věnovali řízení, netelefonovali, přizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, velmi pozorně sledovali provoz na komunikaci. Chvilka nepozornosti může mít fatální následky. 

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 14. října 2017

vytisknout  e-mailem