Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hate crime … a co na to zákon?

Každý má právo vyjádřit svůj názor, nesmí však při tom porušovat zákony! 

Preventivní projekt pražské policie - Hate crime ...a co na to zákon?, se zaměřuje na rizikové chování dětí a mládeže se znaky rasismu, xenofobie, antisemitismu, diváckého násilí a dalšími projevy kriminality z nenávisti. Projekt je určen především žákům 8. a 9. tříd základních škol a 1. a 2. ročníků středních škol a gymnázií. Při přednáškách se žáci a studenti seznamují s různými formami a projevy extremismu, hlavní důraz je kladen především na právní rámec této problematiky. Na konkrétních případech jsou prezentovány nejčastější trestné činy spojené s kriminalitou z nenávisti.  
 
Tento projekt od jara letošního roku rozšířil nabídku preventivní činnosti pražské policie. Vzhledem k aktuálnímu dění spojenému s „uprchlickou vlnou“ a různými názorovými projevy, které se objevují především v prostředí internetu a sociálních sítí, je o toto téma ze strany škol velký zájem.
 
Policie v této souvislosti obdržela již několik desítek oznámení na nevhodné příspěvky a komentáře, u kterých je podezření z protiprávního jednání. V této souvislosti znovu připomínáme možnost upozornit policii na závadový obsah či aktivity v síti internet prostřednictvím odkazu – hlášení kyberkriminality http://aplikace.policie.cz/hotline/.
 
Pro lepší informovanost občanů o aktuální situaci v oblasti migrace spustilo Ministerstvo vnitra ČR, internetové stránky zaměřené na tuto problematiku http://www.mvcr.cz/migrace/ .
 
 
 
por. Bc. Ladislav Beránek – 10. 9. 2015
Odkazy do noveho okna

plakát k projektu Hate crime … a co na to zákon

plakát k projektu Hate crime … a co na t... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem