Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hanět cizí fotbalový klub se nevyplatilo

NÁCHODSKO-Vykřikoval na cizí skupinu v opilosti nadávky, zbili ho a svlékli 

fanoušciFanoušci, ilustrační foto Policie ČR
Dost nepříjemný pocit zažil mladík, který se po sérii kopanců probudil na chodníku pouze v nátělníku a ponožkách.
Tak ho totiž ztrestala dosud neustanovená skupinka osob za to, že jejich směrem vykřikoval hanlivá hesla na jeden český fotbalový klub.
 
Policejní hlídka v Náchodě v sobotu 17. března 2012 po desáté hodině večer zpozorovala na ulici téměř svlečeného muže. Prvotní dotazem na dezorientovaného mladíka policisté zjistili, že hledá policejní stanici. Hlídka se ho ihned ujala a odvezla ho s sebou na policejní oddělení, kde mu policisté nejprve půjčili něco na sebe a poté ho vyslechli. 
 
Z mladého muže se vyklubal 27letý cizinec, fotbalový fanoušek z nedaleké Kudowy Zdróje, který v Náchodě s přáteli, fandy spřátelených klubů, popíjel alkohol. Při cestě z restaurace, v podnapilém stavu, začal vykřikovat hanlivá hesla o fotbalovém klubu rivalů na skupinku cizích osob. Přitom vyzdvihoval svůj oblíbený český a polský fotbalový klub. Skupiny asi deseti osob se však jeho volání: "Polsko, ať žije Slavia Praha, Slask Wroclav, jebat Spartu Praha!“ zjevně dotklo a část ze skupiny jej začal honit.
 
Chvíli se mladému muži dařilo utíkat, pak zakopl o hromadu suti a upadl, přitom inkasoval několik kopanců. Zvedl se, dal se opět na útěk, ale znovu upadl. Jak mladík vypověděl, následovaly další kopance a pak si již nic nepamatuje, jen to, že se probudil na chodníku jen v nátělníku a v ponožkách. Vedle sebe měl položenou svojí kšiltovku, jinak nic.
 
Policisté případ zaevidovali a prošetřují jako přečin výtržnictví a krádeže, útočníkům hrozí až dvouleté vězení nebo peněžitý trest.  
 
por. Mgr. Eva Prachařová
19. března 2012 v 10:30 hodin

vytisknout  e-mailem