Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hakim slaví další úspěch

BEROUNSKO – Mladík, který utekl od dopravní nehody, byl vypátrán policejním psem. 

V pátek 3. září 2021 po šestnácté hodině došlo v Berouně na Husově náměstí k dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla BMW 116i jedoucí po Husově náměstí směrem k bance nepřizpůsobil rychlost jízdy vlastnostem vozidla a při odbočování vlevo na tříramenné křižovatce do ulice Česká dostal na dlážděném povrchu smyk a narazil do zde zaparkovaného osobního automobilu Mercedes Benz 200 SDI.

Nezodpovědný šofér automobilu BMW na místě nehody však nezastavil, neprokázal svojí totožnost a nesepsal záznam o dopravní nehodě, jak mu ukládá zákon, pokračoval ulicemi Berouna až do chatové oblasti Pták, kde nerespektoval dopravní značení B11 „Zákaz vjezdu všech motorových vozidel“, vjel na lesní stezku směrem na obec Hýskov. Na této stezce zajel do hlubokého travnatého příkopu, vozidlo uzamkl a odešel  neznámo kam.

Ihned po nahlášení dopravní nehody na linku 158 vyjeli na místo berounští dopravní policisté a na pomoc si prostřednictvím operačního střediska vyžádali psovoda se služebním psem. Čtyřnohý policejní parťák jménem Hakim vypracoval pachovou stopu od havarovaného vozidla BMW. Dále zachytil stopu, kterou sledoval po cyklostezce na obec Hýskov. Cca po osmi stech metrech došel k osobě, která odpovídala popisu řidiče havarovaného automobilu. Muž byl psovodkou zadržen, ztotožněn a předán berounským policistům.

Ti na místě u devatenáctiletého mladíka provedli dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem. Displej přístroje ukázal hodnoty 2,10, 1,79 a 1,84 promile. Hříšník byl vyzván k odběru biologického materiálu v nemocničním zařízení, čemuž vyhověl.

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že muž má v současné době platný zákaz řízení vydaný Městským úřadem Kladno.

Skutek je prošetřován jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
6. září 2021

Odkazy do noveho okna

Útěk od DN

Útěk od DN 

Detailní náhled

Útěk od DN

Útěk od DN 

Detailní náhled

Útěk od DN

Útěk od DN 

Detailní náhled

Útěk od DN

Útěk od DN 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem