Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Gruzínec odmítnut úřady České republiky i Rakouska

Policisté cizinecké policie Inspektorátu cizinecké policie Český Krumlov se sídlem v Dolním Dvořišti zajistili muže gruzínské státní příslušnosti, který byl soudně vyhoštěn z České republiky. 

      Vytrvalost cizince v porušování zákona o pobytu cizinců se zdála být nekonečná. Dne 26. prosince 2006 nejdříve muž gruzínské státní příslušnosti přicestoval osobním vozidlem na území České republiky ilegálně, bez příslušných platných cestovních dokladů. O dva dny později si požádal o udělení mezinárodní ochrany, přičemž byla v polovině ledna 2007 jeho žádost zamítnuta. Z tohoto důvodu se šestadvacetiletý muž odvolal proti rozhodnutí, ale krajský soud rozhodl v jeho neprospěch.
      V době podání žádosti o udělení mezinárodní ochrany byl muž obvodním soudem pro Prahu 10 odsouzen pro trestný čin krádeže, za což obdržel soudní vyhoštění na dobu 3 let. Avšak cizinec nelenil a pro jistotu zajel v polovině měsíce prosince 2008 do Rakouska, kde si také tam požádal o udělení mezinárodní ochrany. Tři měsíce čekal muž v azylovém středisku Treiskirchen na rozhodnutí, ale jeho žádost byla i tam zamítnuta. Při další cestě do Rakouska byl policejní hlídkou ve Vídni kontrolován a i zde došli policisté ke zjištění, že se jedná o cizince nelegálně pobývajícího na území Rakouska. Následovalo tedy zadržení ve vězeňské cele do tohoto týdne, kdy byl muž vrácen zpět na území České republiky, kde ho čeká vyhoštění z našeho území do své domoviny.

vytisknout  e-mailem