Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Grilu si moc neužil

VSETÍNSKO: Z novostavby zmizel zahradní gril. 

Policisté ve Valašském Meziříčí pátrají po pachateli krádeže zahradního grilu, která se stala v noci z pondělí na úterý.

Neznámý pachatel využil hned několika skutečností, které mu napomohly k odcizení podstatné části zahradního grilu. Ten měl volně pod plachtou uložený na zadní terase novostavby třiatřicetiletý muž z Valašského Meziříčí. Pozemek ale není zcela oplocen. Od podvečera v pondělí do úterního poledne potom zloděj demontoval střední část zahradního plynového grilu s hořáky, ovládáním a poklopem. Zůstal jen podstavec s utrhnutým přívodem elektřiny, odlomeným přívodem plynu z plynové bomby a čtyři šrouby. Majitel gril koupil nedávno a to za necelých deset tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež. Po odcizeném grilu a pachateli nadále pátrají.

Odložené věci na nezajištěných místech jsou často cílem zlodějů. Otevřené brány, neúplné nebo zcela chybějící oplocení jim práci ulehčují. Pokud máme možnost, věci, jako jsou grily, zahradní nářadí, jízdní kola, ukládáme do uzamykatelných prostor. Pozemek můžeme nasvětlit světly s pohybovými čidly a je i mnoho jiných možností, jak práci zlodějům ztrpčit.

13. dubna 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem