Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Grilování se známými skončilo obviněním z pokusu vraždy

KRAJ/Kladensko - Vazebně je stíhán 32letý cizinec, který nožem napadl dvě osoby, z toho jednu vážně. Hrozí mu až osmnáctiletý trest. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje předali v těchto dnech usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu a pro trestný čin  ublížení na zdraví 32letému cizinci, který nožem vážně zranil 26letého známého a jeho matku.

K incidentu došlo v sobotu v Otvovicích na Kladensku krátce před desátou hodinou večer v jednom z rodinných domů, kam dnes již obviněný muž přijel ke svým známým na grilování. Společnost popíjela různý alkohol, přičemž ten zřejmě zapříčinil agresivitu 32letého cizince, který následně po předchozí slovní rozepři napadl řeznickým nožem s více jak 30ti centimetrovou čepelí svého 26letého známého a zasadil mu několik bodných ran do oblasti břicha. Následně pak nožem zranil i jeho matku, která se mu nůž snažila z ruky vytrhnout.služební pes Hakim s důkazním předmětemslužební pes Hakim s důkazním předmětem

Kriminalisté, kteří přijeli na místo, 32letého cizince, který byl značně pod vlivem alkoholu, zadrželi, a současně si na místo vyžádali i služebního psa k prohledání okolí incidentu. Pes do 15 minut nalezl i důkazní materiál, tedy nůž, kterým měl obviněný obě osoby napadnout. 

Současně s obviněním 32letého cizince podali kriminalisté návrh na jeho vazební vyšetřování. Ten soudce beze zbytku akceptoval, a to pro všechny tři důvody, tedy aby se obviněný neskrýval a nevyhýbal trestnímu stíhání, nepůsobil na nevyslechnuté svědky, či trestnou činnost neopakoval.

Pobodaný, 26letý muž, byl ve vážném stavu, se zraněním ohrožující život, transportován do nemocnice, kde je i nadále hospitalizován.

Cizinci, který se měl dopustit zločinu vraždy ve stadiu pokusu a ublížení na zdraví a který je vyšetřován vazebně, může v případě uznání viny před soudem hrozit až osmnáctiletý trest odnětí svobody.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
15. dubna 2020

vytisknout  e-mailem