Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Grand Prix České republiky 2020

KRAJ: Aktualizace s videi ke stažení. 

15:00

Letošní motocyklové závody jsou za námi. Policisté nemuseli řešit žádné problémy v dopravě ani s diváky. Těch sledovalo dění na automotodromu během neděle asi 300. Chovali se však ukázněně a nedocházelo ani k odhazování odpadků a jiným prohřeškům.

09.08. 2020 (Video pod článkem)

Včera dopoledne dostal řídící štáb opatření informaci o ukradených elektrokolech, které měl neznámý pachatel odcizit v Praze. Díky zabudovanému GPS modulu jsme znali přibližnou polohu kol, pohybovala se po dálnici D1 ve směru na Brno. Bylo zjevné, že jsou stroje v hodnotě 140 tisíc korun v jednom z automobilů. Hlídkám dopravních policistů z opatření z Masarykova okruhu se podařilo na 190 km D1 (ve směru na Vyškov) provoz na dálnici zastavit. Auta v koloně procházela filtrem, díky kterému jsme elektrokola našli. Oba cizinci tvořící osádku vozidla byli zaskočeni a tvrdili, že kola si pořídili v jedné z pražských zastaváren. Byli zadrženi a případ v tuto chvíli prověřujeme pro podezření z legalizace výnosů trestné činnosti. Role obou aktérů prověřují kriminalisté.

mjr. Pavel Šváb, 09.08. 2020

08.08. 2020

Sobotní opatření také proběhlo bez problému. Policisté nemuseli řešit žádné komplikace. Během dopoledne se na hlídku dopravních policistů obrátil motorkář, který viděl kolabující slečnu na kole. Hlídka vyrazila na místo, pomohla rodině s první pomoci a přivolala záchranáře. 

Od pátku do sobotního ráno nemuseli policisté řešit žádné zásadní problémy. V okolí okruhu se pohybovaly skupinky diváků, kteří se nedopouštěli protiprávního jednání. 

Letošní tradiční motocyklový svátek se v Brně bude konat bez přítomnosti diváku v areálu Masarykova okruhu. Výrazně se tedy mění i tradiční policejní opatření. Místo obvyklých dvou tisíc policejních směn plánujeme za víkend odsloužit zhruba tři stovky směn. Část policistů z tohoto počtu bude ale vykonávat běžnou činnost v teritoriu a do opatření se zapojí až v případě potřeby.

Pořádková opatření

Vstup do areálu je vyjma přímých účastníků akce zakázán. Pořádkoví policisté budou působit mimo samotný areál okruhu. Dohlédneme na to, aby v bezprostředním okolí nedocházelo k porušování zákona a přijatých hygienických opatření. Prioritně se budeme snažit řešit prohřešky domluvou. Respektujte pokyny pořadatelů i policistů.

Zejména se zaměříme na následující přestupky:

Obecně platná nařízení

  • porušení podmínky uložené na ochranu veřejného pořádku při konání sportovních akcí…
  • přestupky proti majetku
  • přestupky proti občanskému soužití

Porušení lesního zákona (zákon o lesích 289/1995 Sb.)

  • Zákaz vjezdu a stáni motorových vozidel v lese, kouření v lese, odhazování odpadků,
  • neoprávněný vjezd, kempování, zapalování ohňů

Zákon o civilním letectví (49/1997 Sb.):

  • drony (bezletová zóna)

Na místě budou policisté ze speciální pořádkové jednotky, Letecké služby Policie ČR, cizinečtí policisté, jízdní policie i psovodi. Letos nebudou přítomni naši zahraniční kolegové.

Dopravní opatření

Od pátku do neděle budou silnice v okolí Masarykova okruhu v režimu zvláštního užívání komunikace. V praxi to znamená, že řidiči bez povolení neprojedou po komunikacích III/6021 a III/3842. Z Žebětína do Ostrovačic se pojede obousměrně objízdnou trasou přes Veselku. (viz plánek objízdných tras)

Situaci na místě bude korigovat pořadatelská služba, dopravní policisté budou připraveni pořadatelům pomoci. Respektujte aktuální dopravní značení a pokyny pořadatelů i policistů.

mjr. Pavel Šváb, 05.08. 2020

Odkazy do noveho okna

objízdné trasy

objízdné trasy 

Detailní náhled

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

čtyřkolka

čtyřkolka 

Detailní náhled

jízdní policie

jízdní policie 

Detailní náhled

pomoc při záchraně cyklistky II

pomoc při záchraně cyklistky II 

Detailní náhled

přestávka

přestávka 

Detailní náhled

pomoc při záchraně cyklistky I

pomoc při záchraně cyklistky I 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem