Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Gentleman silnic

Dnešního dne 22. října 2008 v dopoledních hodinách proběhl slavnostní akt „Gentleman silnic“ v zasedací místnosti České pojišťovny a.s v Kolíně za přítomnosti medií. 

             Při slavnostním aktu byli oceněni dva muži a to pan Josef Stehlík a pan Jiří Formánek ze Středočeského kraje. Jmenovaní se podíleli dne 2. září 2008 při záchraně lidského života po dopravní nehodě u obce Přišimasy, kde řidička v osobním motorovém vozidla Škoda Fabia přejela do protisměru a následně vyjela mimo komunikaci, kde přední části vozidla narazila do stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky a jejího nezletilého syna, který byl v uvedené době v autosedačce. „Gentlemani“ na místě nehody zachovali rozvahu a poskytli ročnímu chlapci rychlou pomoc, která mu zachránila život. S poraněním hlavy byl chlapec z místa letecky transportován do pražské nemocnice.
             Značkové hodinky předala zachráncům pani ředitelka České pojišťovny v Kolíně Mgr. Jana Spálenská a z Okresního ředitelství Policie České republiky v Kolíně mjr. Mgr. Petr Šafránek velitel služby pořádkové a železniční policie předal certifikáty „Gentleman silnic“. Samotného aktu se zúčastnil i Pavlík, který přišel v doprovodu svých rodičů osobně poděkovat svým zachráncům. Všem, kteří se zúčastnili děkujeme.
Něco o projektu: 
             Projekt „Gentleman silnic“ vznikl spoluprací preventivně informační skupiny Policejního prezidia ČR a České pojišťovny, a. s. na podzim roku 2004 a je zaměřen na oblast bezpečnosti v dopravě. Jeho cílem je vyzdvihovat a za přispění médií zveřejňovat obětavé činy při záchraně lidského života a to především v místě, kde „gentleman silnic“ bydlí, pracuje, má rodinu, přátele. Zachránce za svůj čin obdrží z rukou policejního funkcionáře při slavnostním aktu certifikát „Gentleman silnic“ a od České pojišťovny, a. s. kvalitní značkové hodinky.

vytisknout  e-mailem