Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Genetik KÚP povede pracovní skupinu DNA ENFSI

Ve dnech 23. až 26. dubna 2013 proběhlo v Bratislavě pravidelné zasedání pracovní skupiny DNA, která funguje v rámci Evropské sítě forenzních institucí (ENFSI). Jedním z bodů jednání byla volba nového předsedy skupiny, kterým se stal zástupce Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR (KÚP). 

Následující tři roky bude tuto funkci zastávat vedoucí oddělení genetiky KÚP plk. Ing. Roman Hradil, Ph.D., který byl vybrán z devíti navržených kandidátů. Bratislavského zasedání se zúčastnilo cca 120 zástupců kriminalistických ústavů, forenzních laboratoří, justice a univerzit z většiny evropských států.
 
ENFSI je organizace, která sdružuje evropské forenzní laboratoře a kriminalistické ústavy. Byla založena v říjnu roku 1995 v holandském městě Rijswijk. KÚP je jejím členem od 30. března 1998.
 
V rámci ENFSI existuje 17 pracovních skupin, které korespondují s jednotlivými znaleckými obory. Čeští kriminalističtí znalci působí ve 13 pracovních skupinách, kde patří k uznávaným a vyhledávaným odborníkům, o čemž svědčí i jejich aktivní zapojení do činnosti skupin. Další ze znalců KÚP, daktyloskop kpt. PaeDr. Miroslav Berka, vede již třetím rokem podskupinu pro detekci daktyloskopických stop pracovní skupiny daktyloskopie ENFSI.
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
6. května 2013
Odkazy do noveho okna

plk. Ing. Roman Hradil, Ph.D.

plk. Ing. Roman Hradil, Ph.D. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem