Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generál Tomáš Tuhý končí ve funkci policejního prezidenta

Policejní prezident generálporučík Tomáš Tuhý se rozhodl na vlastní žádost ukončit služební poměr, a to k datu 31. října. Své rozhodnutí dnes veřejně potvrdil na tiskovém brífingu společně s ministrem vnitra Janem Hamáčkem. 

Rozhodnutí, které jsem učinil několik málo měsíců před koncem mého pětiletého funkčního období, je výsledkem dlouhého a pro mne nelehkého zvažování. Svou žádost o ukončení služebního poměru jsem podal až poté, kdy bylo rozhodnuto, že budou splněny všechny závazky, které jsem si stanovil do konce letošního roku. Jednalo se zejména o navýšení platu policistů a také navýšení personálního stavu v souladu s koncepcí rozvoje policie. Své místo proto v tuto chvíli uvolním někomu, kdo může s perspektivou a novou energií převzít otěže největšího bezpečnostního sboru a vydat se vstříc novým výzvám. Vedení policie má dnes spoustu skvělých a schopných manažerů, kteří bezpochyby udrží správný směr a s maximálním nasazením povedou policii kupředu,“ popsal Tomáš Tuhý a doplnil:

Bylo mi ctí se po boku tisíců skvělých policistů a policistek spolupodílet na fungování a rozvoji Policie ČR, která se za poslední dobu výrazně posunula.   

Genpor. Tomáš Tuhý je ve služebním poměru od roku 1991. Od výkonu služby na obvodním oddělení si prošel několika různými stupni řízení policie v Moravskoslezském kraji a v roce 2014 se stal náměstkem policejního prezidenta pro vnější službu. O rok později byl jmenován do funkce policejního prezidenta, kde působil téměř celé pětileté funkční období a stal se tak druhým nejdéle sloužícím policistou v čele Policie ČR. Stejně jako generál Jiří Kolář, který si v tomto ohledu drží prvenství, i Tomáš Tuhý letos získal vůbec nejvyšší hodnostní označení, kterého lze u Policie ČR dosáhnout.

Jedna životní etapa končí a druhá začíná. Já se nyní budu naplno věnovat své nové roli v zahraniční politice, ke které jsem měl i jako policista blízko. Ačkoliv již nebudu oblékat policejní uniformu, na kterou jsem byl vždy patřičně hrdý, budu se o dění v policii i nadále zajímat,“ uzavřel policejní prezident.

kpt. Mgr. Iveta Skupien
tisková mluvčí policejního prezidia ČR
30. 10. 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem