Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Fyzicky napadal svou manželku

SOKOLOVSKO – Nyní mu hrozí až čtyřleté vězení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Prahy, kterého obvinili ze spáchání přečinů týrání osoby žijící ve společném obydlí, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, výtržnictví, ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování.  

Obviněný muž měl od roku 2013, od uzavření sňatku, za dobu společného soužití na Sokolovsku opakovaně vulgárně napadat svou čtyřiapadesátiletou manželku. Následně ji měl začít napadat fyzicky, a to například údery do oblasti hlavy. Postupem času měl muž razanci útoků zvyšovat. Žena se měla pokusit společnou domácnost opustit, přičemž jí v tom měl její manžel bránit. 

Ve čtvrtek 18. května letošního roku měl okolo patnácté hodiny bez svolení vstoupit v jedné obci na Sokolovsku na pozemek, kde se posadil na lavičku. Muž byl ale upozorněn majitelkou, že se nachází na cizím pozemku, na což muž nereagoval a pozemek opustil až o několik minut později. Při odchodu ještě poškodil branku. O několik desítek minut později a o pár set metrů dále od pozemku, na který bez svolení vstoupil, se potkal s manželem ženy, která ho upozornila. Ten se obviněného muže zeptal, odkud přišel. Šestatřicetiletý muž měl ale na muže vulgárně pokřikovat a poté zaútočit kovovým plátem a následně skleněnou lahví. Z obavy o svůj život použil napadený muž svou legálně drženou zbraň s tím, aby zanechal svého jednání. Muž ale neuposlechl a dále pokračoval v útoku. Napadenému muži se ale podařilo vyrazit mu železný plát z ruky a muže zadržet do příjezdu policejní hlídky, které poté muže předal, přičemž měl ještě napadenému muži vyhrožovat fyzickým napadením. 

Ve středu 24. května letošního roku kolem jednadvacáté hodiny měl v místě tehdejšího společného bydliště fyzicky napadnout svou manželku. Ženě se podařilo utéct na zahradu, kde jí muž dostihl a opět fyzicky napadl. Utéct se jí podařilo také ze zahrady na ulici, kde jí její manžel opět dostihl a fyzicky napadl údery do oblasti hlavy a neustále jí měl vulgárně urážet a vyhrožovat. Ženě se naštěstí opět povedlo utéct do vedlejší obce, odkud si díky přítomným obyvatelům přivolala pomoc. 

O necelý týden později se měl pokusit svou manželku, která byla u svých blízkých, osobně kontaktovat. To i přes to, že byl den předtím vykázán ze společného obydlí a řádně poučen o tom, že svou manželku kontaktovat nemá. Šestatřicetiletý muž ale při vstupu na cizí pozemek poškodil čidlo elektronicky uzavíratelné brány. Následně se měl pohybovat u vstupních dveří domu, přičemž byl přistižen majitelem. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl tak muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. 

nprap. Jan Bílek
7.6.2023

vytisknout  e-mailem