Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Fyzické napadání i výhružky zabitím

CHOMUTOVSKO - Padlo obvinění, vyšetřovaný je ve vazbě; Za dobrotu na žebrotu; Po vniknutí do cizího bytu byl přistižen . 

Minulý týden vyšetřovatelka z Kadaně sdělila obvinění 45letému muži z Klášterce nad Ohří. Ten měl podle zjištěných informací v průběhu února opakovaně ve společně obývaném bytě fyzicky napadnout svou přítelkyni a způsobit jí tím různá zhmoždění a zranění. Poté opustil místo společného bydliště a z jiného města měl poškozené prostřednictvím mobilního telefonu vyhrožovat fyzickou újmou a zabitím. Policisté zjistili, kde se muž po odchodu ze společné domácnosti zdržoval a ve spolupráci s kolegy z jiného kraje jej zadrželi a umístili do cely. Po zjištění potřebných skutečností zahájila vyšetřovatelka trestní stíhání muže pro trestné činy ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, nebezpečné vyhrožování a poškození cizí věci. Zároveň podala státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce i soudce se s podnětem ztotožnili a poslali tak muže do vazební věznice. Tam byl policisty převezen v pátek. U soudu mu za uvedené trestné činy v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.

 

Za dobrotu na žebrotu

Ne vždy se vyplatí pomoci druhému v nouzi. To by si mohl říct 41letý muž žijící na ubytovně v Chomutově. Ten nechtěl nechat tzv. „na ulici“ svého bratra, který neměl kde přespat. Nabídl mu tedy nocleh u sebe. Třiačtyřicetiletý muž se mu odvděčil tím, že si uprostřed noci přivstal a svého sourozence měl okrást. Odcizit mu měl finanční hotovost ve výši 150 korun a mobilní telefon v hodnotě přibližně 500 korun, poté měl byt ještě v noci opustit. Další den poškozený věc oznámil na policii. Muži zákona šetřením zjistili, kde by se mohl podezřelý zdržovat a následně ho předvedli k výslechu. Dotyčnému, který se k jednání doznal, sdělili podezření z trestného činu krádeže. S ohledem na skutečnost, že muž byl v posledních třech letech za majetkový trestný čin potrestán, ho soud může poslat za mříže až na tři roky.

 

Po vniknutí do cizího bytu byl přistižen

Nemilé překvapení čekalo začátkem února na obyvatelku bytu v obci na Chomutovsku. Ta měla v noci ve svém obydlí přistihnout muže, který se schovával s taškou v ruce za dveřmi v kuchyni. Začala křičet a dotyčný utekl. Předtím, než si ho žena všimla, tak měl podle dosavadních zjištění v obývacím pokoji vyndat z kabelky peněženku a prohledat ji. Zřejmě v ní nebylo nic zajímavého, takže z ní nic nezmizelo. Z popsaného jednání je podezřelý 21letý mladík z Chomutovska. Policisté mu již sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody a pokusu krádeže. Za jejich spáchání hrozí podle zákona až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence
Chomutov 17. února 2020

vytisknout  e-mailem