Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

FUTURE FORCES FORUM 2016

Den IZS. 

Záštitu nad touto akcí převzal policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.  Mezinárodní veletrh, který představuje dlouholeté spojení akcí a aktivit zaměřených na problematiku vzdělávání, výzkumu a zapojení českého průmyslu v oblasti obrany a bezpečnosti ve vojenském i civilním sektoru probíhá v Praze od 19. do 21. října.

Hlavním tématem druhého dne veletrhu byla Policie ČR a další složky IZS. Policejní prezident ráno osobně zahájil expertní program, kterého se kromě všech krajských ředitelů zúčastnilo několik desítek expertů na bezpečnost z celého světa.

Ve svém projevu zmínil nejen velmi ožehavá témata globální bezpečnosti, ale hovořil také o rozvoji Policie ČR a intenzivní spolupráci s Armádou ČR.

„Policie České republiky se stále vyvíjí a je veřejností vnímána jako moderní sbor, který zaručuje bezpečnost země. Pro udržení její vysoké úrovně, je třeba podporovat projekty jakými je Future Forces Forum a sledovat nejnovější vývoj v oblasti vnitřní bezpečnosti, obrany a integrovaného záchranného systému,“ uvedl genmjr. Tomáš Tuhý. „Vnímám podobné odborné akce také jako možnost prohlubovat spolupráci mezi partnery IZS i k navazování mezinárodní spolupráce,“ dodal policejní prezident.

Důkazem tohoto tvrzení je pracovní setkání policejního prezidenta s představiteli maďarské a polské policie, které reflektovalo aktuální bezpečnostní situaci zejména v Maďarsku a působení českých policistů při ochraně schengenské hranice na maďarsko srbském pomezí. Krátké setkání měl genmjr. Tomáš Tuhý také se zástupci skandinávských policejních sborů.

Kromě zapojení policejních expertů do diskuzních panelů a přednášek se Policie prezentovala v rámci rozsáhlé expozice, která představila moderní tvář Policie ČR. Zásluhou Služby pořádkové policie a Pyrotechnické služby, se odborné i laické veřejnosti v exteriérech představila nejnovější technika policistů a v interiéru činnost policejních potápěčů a pořádkové jednotky. Velmi zajímavá venkovní expozice představila také práci DVI Teamu Policie ČR, který je vycvičen například k identifikaci obětí živelných katastrof. Další zajímavou expozicí bylo představení unikátní databáze využitelných kriminalistických stop na zásilkách drog - Reliéf, kterou představila Národní protidrogová centrále a Kriminalistický ústav Praha.

Atraktivní součástí celodenního programu, byla i dynamická ukázka zásahové jednotky, hasičů a záchranné služby, která simulovala nasazení proti zvlášť nebezpečné skupině pachatelů drogové trestné činnosti.

20. října 2016
por. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR
 

Odkazy do noveho okna

FFF2016-1

FFF2016-1 

Detailní náhled

FFF2016-2

FFF2016-2 

Detailní náhled

FFF2016-3

FFF2016-3 

Detailní náhled

FFF2016-4

FFF2016-4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem