Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Agresivní oznamovatel

VSETÍNSKO: Prověření telefonického oznámení pětačtyřicetiletého místního občana o napadení jeho osoby ve středu večer ve Valašském Meziříčí dopadlo trochu jinak. 

 
Naše hlídka našla oznamovatele ve společných prostorách panelového domu podle hlasitého řevu. Při prvním kontaktu bylo policistům zřejmé, že muž je v podnapilém stavu. Potvrdilo to i prověřování okolností oznámení, kdy muž s hlídkou nekomunikoval, stále hlasitě křičel a jednoho člena hlídky žduchl do prsou. Jeho agresivita se stupňovala, začal mlátit rukama do dveří výtahové šachty. Ani po výzvách zakročující hlídky, aby zanechal svého protiprávního jenání, tak neučinil. Jednoho pilicistu fyzicky napadl a roztrhl mu triko s nápisem Policie. Policisté nečekali, svedli muže na zem a spoutali. Při tomto zákroku kladl pachatel aktivní odpor, kdy člena hlídky udeřil rukou do obličeje a způsobil tak drobné zranění v oblasti nosu, které si nevyžádalo další ošetření. Muž skončil ve služebním autě a dále na místní policejní služebně.
Na obvodním oddělení provedená dechová zkouška ukázala hodnotu bezmála dvou promile alkoholu v dechu. Muž tedy cestoval do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Ve čtvrtek po jeho vyzvednutí jsme mu sdělili obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě, a jelikož se incident odehrál na místě veřejnosti přístupném před více osobami i pro trestný čin výtržnictví. Za jeho jednání mu hrozí až čtyři roky vězení.
Celá věc má ještě jeden háček. Dalším naším šetřením na místě bylo zjištěno, že oznamovatel nebyl v roli napadeného, ale sám napadal slovními urážkami obyvatele domu a poškodil u jednoho z nich stolek. I proto jsme jej oznámili ke správnímu orgánu pro přestupek proti občanskému soužití a proti majetku.

14. října 2011 nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem