Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Fotbal ve Štrucových sadech

PLZEŇ - V ulicích města ani na stadionu nebyly zaznamenány žádné závažné problémy. 

     Ke čtvrtečnímu fotbalovému utkání, které se odehrávalo ve večerních hodinách v prostorách Doosan Arény v Plzni, bylo realizováno ze strany Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření.
 
      Na veřejný pořádek a bezproblémovou dopravu u fotbalového stadionu i v okolních ulicích dohlíželo více jak tři sta policistů. Na „hladkém“ průběhu se podíleli nejenom při samotném utkání, ale i před ním a po jeho skončení policisté pořádkové, dopravní a kriminální služby, jejich kolegové z pořádkové jednotky, antikonfliktního týmu, cizinecké policie, oddělení služební kynologie a hipologie. Využito bylo i možností mobilního monitorovacího centra, z „výšky“ situaci sledoval vrtulník letecké služby a k zásahu byl připraven i vodní stříkač.
 
      Kolem 17 hodiny nad město vzlétl vrtulník a monitoroval okolí fotbalového stadionu a situaci v plzeňských ulicích. Ve městě byl dohled zajištěn mimo jiné i v okolí nádraží a na dalších zájmových místech, kde by mohlo dojít k případným problémovým situacím. Stejně tak policisté hlídkovali při dopravě hráčů obou týmů na sportoviště. Narušení veřejného pořádku, ani žádné jiné problémové situace zjištěny nebyly. První příjezd autobusu fanoušků plzeňského soupeře byl zaznamenán před 18 hodinou a během následujících tří podvečerních hodin přivezly autobusy do města další příznivce hostujícího týmu (celkem dorazilo před devátou hodinou do Plzně 7 autobusů). Ve Štruncových sadech se sešlo skoro 12 tisíc příznivců sportu, přičemž domácí tým přišlo podpořit přes 11 tisíc fanoušků a jejich soupeře pak povzbuzovala skoro šestistovka osob.
 
      Pro policisty služba pokračovala i po konci utkání. Hlídky dál plnily úkoly spojené se službou. Zejména dbaly na bezpečnost odcházejícího davu a odjíždějících vozidel tak, aby nevznikly jakékoli újmy v souvislosti s případnými kolizemi v dopravě. Následně byla provedena i kontrola mimo Doosan Arénu v centru města v souvislosti se zachováním veřejného pořádku. Během stanoveného opatření, při kterém spolupracovali policisté nejenom s pořadateli, ale i se strážníky, hasiči a zdravotníky nedošlo ke komplikacím, které by si vyžádaly služební zákrok. V rámci služby policisté ztotožnili dvě osoby, po kterých bylo vedeno pátrání. V celkovém hodnocení se jednalo o bezproblémové opatření.
 
 
por. Bc. Jana Tomková
21.2.2014
 
 

vytisknout  e-mailem