Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Finanční náklady na bezpečnostní opatření

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatelka požadovala poskytnutí následujících informací:

Jaké byly náklady na policejní asistenci při zápase MOLCupu mezi týmy FC Baníkem Olomouc a SK Slavia Praha dne 22. 5. 2019 v Olomouci?

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a sdělila žadatelce, že z důvodu, že se na předmětném bezpečnostním opatření podílelo více krajských ředitelství policie, je předmětná žádost vyřizována Policejním prezidiem České republiky zastřešujícím Policii České republiky jako celek.

K zajištění bezpečnosti v průběhu fotbalového utkání v Olomouci zasahovali kromě příslušníků Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje (které bezpečnostnímu opatření velelo) také policisté z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy a z Krajských ředitelství policie Moravskoslezského, Zlínského, Jihomoravského a Pardubického kraje. Pro sledování nákladů spojených s bezpečnostními opatřeními k zajištění bezpečnosti v průběhu výše uvedeného fotbalového utkání nebyla v ekonomickém a informačním systému Policie České republiky založena samostatná zakázka, prostřednictvím které by bylo možné výši vynaložených nákladů spojených s konáním této akce vyčíslit. Uvedená krajská ředitelství policie nemají aktuální náklady spojené s účastí na zajištění bezpečnosti při fotbalovém utkání vyčísleny, jelikož úkony byly prováděny v rámci běžného výkonu služby. Policie jako celek tedy požadovanou informací nedisponuje.

pplk. Mgr. art. et Mgr. David Schimmer – 8. 10. 2019

vytisknout  e-mailem