Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Filipojakubská noc se blíží

KRAJ - Nepřehlédněte připomenutí platných protiepidemických opatření. 

Filipojakubskou noc tradičně doprovází pálení čarodějnic, které si občané oblíbili natolik, že se ho nebudou chtít vzdát ani letos, kdy v naší zemi omezují setkávání lidí protiepidemická opatření. Jejich dodržování v rámci běžného výkonu služby kontrolujeme a v této souvislosti upozorňujeme na ta opatření, která se k Čarodějnické noci z 30. dubna na 1. května přímo vztahují. Při organizované akci se mohou venku setkat jen dva lidé, pokud nejde o členy rodiny nebo jedné domácnosti. Vedle toho platí i jiná omezení, a to například  při setkávání lidí na svatbách, pohřbech, a nebo na demonstracích.

Pokud někdo zítra zorganizuje na svém pozemku pálení čarodějnic, může u něj  bez omezení počtu hostů posedět jen se svými rodinnými příslušníky a nebo s lidmi, se kterými sdílí společnou domácnost. Jinak platí, že se v rámci organizované akce mohou sejít jen dva lidé, jestliže tedy nejsou rodinými příslušníky nebo spolu nesdílejí  domácnost.

A zítřka se týká ještě jedna informace. Krajské ředitelství policie Libereckého kraje vyhlásilo na 30. dubna celokrajskou dopravně bezpečnostní akci, při níž budeme kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu včetně toho, zda řidiči neusedají za volant vozidla pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

29. 4. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Česká Lípa

vytisknout  e-mailem