Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Fiat měl štěstí, rozebrán nebyl

děčín - Fiat měl štěstí, rozebrán nebyl; Nože brousím; Pane, hlídejte si toho psa!; Automobil dostal na frak 

Jen krátce se z ukradeného Fiatu Ducato radoval šestatřicetiletý výtečník. Nákladní vůz odcizil pod rouškou noci v Huntířově z parkovací plochy před domem. O pár hodin později byl zastaven policisty z Krásné Lípy. Ti prověřením situace zjistili, jak se věci mají, takže řidič musel malinko pozměnit cíl své cesty. Na obvodním oddělení se posléze přiznal. Automobil chtěl rozebrat na díly. Místo toho policisté rozebrali skutkovou podstatu jeho trestného činu a zloděje obvinili z krádeže. Způsobená škoda dosáhla sto dvaceti tisíc korun. Za to mu hrozí až pět let pobytu ve vězení.
 
 
Nože brousím
 
Nabroušení nožů nabízel osmasedmdesátileté ženě z Děčína neznámý muž. Místo toho však v nestřežené chvíli zabrousil do její ložnice, kde odcizil obálku se šesti a půl tisíci korun. Po pachateli pátrají místní policisté. Pokud jej dopadnou a usvědčí, budou mu za trestný čin krádeže vloupáním hrozit až dva roky za mřížemi. Policie důrazně varuje především seniory, aby byli velmi opatrní na to, koho pouští přes práh bytu. Případy, kdy různí lumpové využívají jejich důvěřivosti k podobným lstím, se množí.
 
 
Pane, hlídejte si toho psa!
 
Nechat volně pobíhat svého psa se vymstilo pětačtyřicetiletému muži z Varnsdorfu. Jeho čtyřnohý miláček v ulici, kde bydlí, pokousal sedmasedmdesátiletou ženu, která musela být díky zraněním hospitalizována v nemocnici. Rumburští kriminalisté majitele zvířete obvinili z ublížení na zdraví. Až pět let odnětí svobody je trest, který mu za to hrozí.
 
 
Automobil dostal na frak
 
Policisté ze Šluknova řeší případ, kdy se neznámý pachatel vyřádil na automobilu zaparkovanému před restaurací. Neznámým předmětem mu poškodil veškerá skla, zpětná zrcátka a světlomety. Škoda, kterou způsobil, byla vyčíslena na padesát tisíc korun. Sazba za poškozování cizí věci je až jeden rok odnětí svobody a ten bude pachateli hrozit v případě, že bude policií dopaden.
 
 
29. 3. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem