Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Fatální výbuch na ubytovně

ZLÍNSKO: Během noci zemřeli tři lidé. 

Tři lidské životy si vyžádal otřesný výbuch, ke kterému došlo v noci na pátek 3. června v ubytovně v Otrokovicích na Zlínsku. Zemřeli při něm tři muži, kteří byli společně na jednom pokoji. Další lidé zranění nejsou.
Informace k celé tragédii jsou prozatím velmi kusé. V pokoji v šestém patře ubytovny se kolem jedné hodiny po půlnoci ozval ohlušující výbuch, který vážně poranil tři muže. Přestože se jim dvě ženy z vedlejších pokojů snažily promptně poskytnout první pomoc, jejich snaha byla marná. Dva muži zemřeli okamžitě, třetí ve čtyři hodiny ráno podlehl devastujícím zraněním v Baťově krajské nemocnici. Naši kriminalisté jsou na místě a zjišťují, co se stalo. V tom jim pomáhá i brněnský pyrotechnik a vyšetřovatel hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Mimo jiné zjišťujeme a ověřujeme také totožnost všech obětí, příčinu výbuchu a všechny okolnosti.
Operační důstojníci na místo vyslali psycholožku krajského ředitelství, která poskytla posttraumatickou intervenční péči mladým ženám, které u události byly jako první a usilovaly o záchranu životů mužů. Jejich nasazení bylo nadstandardní. V této ojedinělé a kritické situaci se zachovaly naprosto ukázkově.  
Asi dvacítka dalších lidí ubytovaných ve zmíněné budově využila nabídky provozovatelů a nechala se přestěhovat na jiné místo.

3. června 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem