Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Fatální nepozornost řidiče dodávky

ZLÍNSKO: Nehoda, která stála život motorkáře. 

Dnes po 19. hodině večer se stala tragická dopravní nehoda dodávky a motorky. Šestatřicetiletý řidič dodávky vyjížděl z vedlejší cesty a přitom nedal přednost devětadvacetiletému motorkáři ze Zlínska. Ten neměl šanci srážku přežít.
Nehoda se stala na silnici v katastru obce Hrobice u Slušovic. Motorkář jel směrem do kopce na málo frekventované komunikaci a podle všeho viděl, jak mu dodávka vjíždí do cesty. Svědčí o tom stopy brzdění, které jsou dlouhé několik metrů. Nakonec motorkář stroj položil na stranu a sám skončil pod koly dodávky. Vážným zraněním okamžitě podlehl. Řidič dodávky byl v šoku. Tvrdil, že záblesk motorky uviděl až na poslední chvíli. Jeho dechová zkouška byla negativní.
Na místo vyjela i členka týmu oběť. Zejména proto, aby o této katastrofě informovala rodinné příslušníky a poskytla jim prvotní posttraumatickou péči. Po dobu vyšetřování nehody byla silnice uzavřená, policisté z obvodního oddělení ostatní dopravu odkláněli.
Jedná se o druhou smrtelnou nehodu v okrese Zlín v tomto roce. První se stala začátkem června a zemřel při ní chodec, kterého na Jižních Svazích srazil řidič taxislužby.
 
27. června 2012, mjr. Ing. Jana Macalíková
 
 

 

Odkazy do noveho okna

Nehoda Hrobice

Nehoda Hrobice 

Detailní náhled

Nehoda Hrobice II

Nehoda Hrobice II 

Detailní náhled

Nehoda motorky Hrobice II

Nehoda motorky Hrobice II 

Detailní náhled

Nehoda motorky Hrobice III

Nehoda motorky Hrobice III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem